Masterclass ‘REISFOTOGRAFIE 2.0’ – Cees Rijnen op FOTOFAIR – 25-26 mei 2019 VOL

Duur Masterclass 2 ½ uur Zaterdag 25 mei
starttijd Locatie Naam Masterclass
10:30 Stand nr. 64 Maximaal 15 deelnemers Masterclass 2.0 Puur reisfotografie € 49,00 VOL
Duur Masterclass 2 ½ uur Zondag 26 mei
10:30 VOL Stand nr. 64 Maximaal 15 deelnemers Masterclass 2.0Puur reisfotografie € 49,00 VOL

Voor elke workshop/Masterclass heb je ook een toegangskaart nodig van de Fotofair.

Masterclass ‘REISFOTOGRAFIE 2.0’ – Cees Rijnen op FOTOFAIR – 25-26 mei 2019

Welke lens? Wat voor filter, welk diafragma? Waar heb je die fantastische foto´s gemaakt?? Steeds vaker zien we hoe bekende reisfotografen de slui(t)er van hun successen open gooien. Maar ´t geheim van de mooiste beelden schuilt niet alleen in locatie of apparatuur! In zijn nieuwste Masterclass verheldert Cees Rijnen punt voor punt hoe de gaten tussen aardige reisimpressies én onvergetelijke beelden zijn te dichten.

Krachtige foto´s die elke kijker altijd en overal bij zullen blijven!

Reclamefotograaf Cees Rijnen ontvangt met zijn reisfoto´s tientallen prijzen en nominaties op zeer hoog internationaal niveau. Onafhankelijk welke categorie of competitie lukt het hem al jaren om zijn beelden steeds weer tussen de groeiende massa inzendingen te laten uitspringen. Voor FOTOFAIR deelt hij graag zijn ruime ervaring in fotografie én coaching om deelnemers te prikkelen zich zelf te ontwikkelen.

Versterk je visie, op basis van jouw eigen kwaliteiten

De benadering om vanuit de aanleg van deelnemers te denken en werken is typerend voor de coach die Cees ook is. Zeker, van kijken naar mooie beelden is veel te leren. Van identieke foto´s maken niet, en juist daarom is deze masterclass opgezet. De aanleg en creativiteit die iedereen bezit, weet Cees als geen ander te ´lezen´ om zo de juiste focus voor een meer eigen en rijkere visie aan deelnemers te helpen stellen. Natuurlijk laat Fotofair Cees Rijnen ook als fotograaf graag zijn imposante werk presenteren. Als fotocoach zal hij echter vooral alle deelnemers stimuleren hun individuele aanleg te boosten.

Voor Cees is persoonlijke coaching een helder verhaal

Dat leerde hij destijds al bij de Famous Photographers School van absolute topfotografen. Om de eigen identiteit in je werk te versterken vraagt Cees om hem een paar beelden vooraf toe te sturen. Voor hem is dat de basis van waaruit hij je kan coachen op al aanwezige sterke punten!Bijvoorbeeld hoe kleine variaties in perspectief en licht óf schaduw jouw beelden enorm kunnen verbeteren. Op welke momenten je scherp moet zijn! Maar ook hoe je voor én na de reis belangrijke punten op de i kan zetten!

Valencia, Roemenië, Myanmar zijn enkele van de fotoreizen die Cees begeleidt.

Portretten van mensen naast landschap- & architectuurfotografie zijn de beeldbepalende factoren bij fotoreizen die Cees mee organiseert. Grote partners zoals Kamera Expressen de Fotoreisspecialist bieden zekerheid aan deelnemers, Cees verzorgt de unieke inhoud!

Reisfotografie 2.0 Masterclass in het kort:

Keuzes – Voorbereiding – Presentatie!!

Welke bestemming, thema en geschikte tools – wat werkt / wat niet

Waar loop je tegenaan tijdens én na de reis, gebruik een ´draaiboek´ als rode draad

Het resultaat: leren selecteren en finetunen voor afdruk, fotoboek dan wel beeldscherm

Gedurende deze Masterclass behandelt Cees enkele vooraf ingezonden beelden, om zo constructief te schaven aan verbetering van de bestaande kwaliteiten van de deelnemers.

BELANGRIJK!!!!! In deze masterclass wordt dus op basis van tevoren ingezonden beeldmateriaal gewerkt. Per deelnemer drie losse beelden óf uit één serie, met korte toelichting. Uiterlijk drie weken vóór de Masterclass (5 mei.) mailen naar  image@ceesrijnen.nl

Het eindresultaat begint bij de details – het kiezen van onderwerpen, een te gebruiken medium en de afwerking. Niets is wat het lijkt!!

Cees Rijnen mailto: image@ceesrijnen.nl

Website www.ceesrijnen.nl

Voor deze Masterclass heb je geen camera nodig.

Duur Masterclass 2 ½ uur Zaterdag 25 mei
starttijd Locatie Naam Masterclass
10:30 Stand nr. 64 Maximaal 15 deelnemers Masterclass 2.0 Puur reisfotografie € 49,00 “Bestel hier”
Duur Masterclass 2 ½ uur Zondag 26 mei
10:30 VOL Stand nr. 64 Maximaal 15 deelnemers Masterclass 2.0 Puur reisfotografie € 49,00 VOL

CV & biografie:  Cees Rijnen (1952, Tilburg) Reclame-Reisfotograaf, beeldbewerker en audiovisueel producent. Avonturier, met grote passie voor authentieke volken en samenlevingen. De wisselwerking met vrije fotografie is onmisbaar, en breed: portret, documentair, architectuur, natuur of abstract, altijd met bijzondere liefde voor zwart/wit beeld.

Exposities:

2013 – de Gewelven in Woerden; Fort Altena in Werkendam; Professional te Houten,

2014 – de Beurs te Schiedam – 2015 – Quasar Holland BV in Woudrichem

Publicaties:  

2013 – deel 1 Art Collection album ‘Myanmar Pure’ (deel 2 in 2016/17) – eigen uitgave met alléén originele Fine Art prints

2014/2015 Exclusieve kalender ‘Puur’ t.b.v. drukkerij Damen

2015 – MyanmarPure – Seeing is believing (een tweetalige eigen uitgave)

Recent werd zijn werk o.a. geselecteerd dan wel genomineerd voor:

Spider Awards – twaalf maal in zeven verschillende categorieën

International Color Awards – vijftien maal in vier jaar – PANL – twee maal in het laatste jaar

Online is Cees’ werk te zien via Vimeo, Behance, Pinterest en zijn eigen websites:

Daarnaast bevind zich o.a. werk van Cees Rijnen in collecties van Randstad, Fuj Foto Film Art, Brabantse Kunststichting, Fotogalerie Utrecht en Quasar.

www.ceesrijnen.nl

Translate »