Informatie FotoFair 2020

De FotoFair 2020 vindt plaats op 26 en 27 september. De voorverkoop 2020 is begonnen voor de workshops en masterclasses zijn nu inclusief toegang tot de Fotofair. Boek hier uw toegangstickets, eveneens voor workshops en masterclasses. Dit jaar zijn alleen de  workshops en masterclasses in de voorverkoop niet aan de kassa. Let op we hebben zelfs 2 ingangen zodat er voldoende ruimte is om met gepaste afstand binnen te komen.

Misschien dat er alleen toegangstickets te koop zijn aan de kassa, dit weten wij op 1 september, de workshops en masterclasses zijn alleen online en niet aan de kassa verkrijgbaar.

Bij het veilig scannen van de toegangsticket vragen wij jouw gezondheid vragen, ook doen we een digitale temperatuur meting, de toegang word ontzegt als je klachten hebt of boven de 38.00 graden meet, je krijg een credit dan voor 2021.

 • Openingstijden zaterdag en zondag: 09:30 tot 17:00 uur.
 • Gun en geef elkaar de ruimte, als je voor 2 hebt geboekt uit 1 huishouden dan kan je ook bij elkaar blijven.
 • Gebruik ook de aangegeven looproutes, houd voldoende afstand ook bij de toiletten.
 • Pas regelmatig handhygiëne toe, bij de ingang en op diversen plekken staan handhygiëne palen om te reinigen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze in de prullenbak.
 • Vermijd aanraking van het eigen gezicht, kom niet aan mond. neus en/of ogen.
 • Houd voldoende ruimte bij de horeca uitgiften punten er is ruimte genoeg.
 • Als je verkouden bent of ziekelijk voelt blijf thuis en zorg dat je andere niet besmet, als je gedurende dag klachten ontwikkelt ga direct naar huis en meld dit direct bij ons, dan krijg je een tegoed voor 2021.
 • Wij zorgen ervoor dat de toiletten extra veel worden gereinigd we hebben 3 locaties op het terrein, houd rekening met elkaar wacht buiten als je ziet dat er teveel binnen zijn.
 • Dit jaar delen wij de Goodie Bags niet uit maar liggen ze klaar om zelf te pakken bij de ingang en bij de Calumet Photographic stand.
 • Mondkapjes is op nu nog op vrijwillige basis je kunt het gebruiken als je dit wenst (hier moet je zelf voor zorgen, neem er voor de zekerheid 1 mee).
 • Nieuw adres: Buivensedreef 10, 5521 RN, Eersel  (zie Google Maps)

Inbegrepen bij de FotoFair-toegangskaart:

 • Eén dag toegang tot het FotoFair Event Terrein op Buivensedreef 10, 5521 RN Eersel.
 • Inclusief de fotobeurs, met vele aanbiedingen van onze verkooppartner Calumet Photographic.
 • De algemene lezingen zijn nog onder voorbehoud en zijn op inloop basis (I.V.M de Covid regels geen grote lezing tent).
 • Een ticket geeft toegang tot de vele inspirerende fotografie momenten, demonstraties bij de standhouders op veilige afstand Gun en Geef elkaar de ruimte.
 • U krijgt vele mogelijkheden om de hele dag te fotograferen en te filmen, dus vergeet uw camera niet mee te nemen.
 • Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang tot het FotoFair Event Terrein (toegangskaart zijn op dit moment alleen in de voorverkoop verkrijgbaar en zijn € 15,-).
 • Wees op tijd voor de workshops, masterclass en lezingen: minimaal 10 tot 15 minuten voor aanvang. Kijk goed op uw bevestiging van uw workshop waar deze wordt gehouden.
 • Kijk regelmatig op de website of de stand/tent nog op de zelfde plaats staan.

Alle workshops en de Masterclasses zijn vanaf 2020 inclusief toegang tot de Fotofair.

Redelijk goed toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers (meer informatie jan@fotofair.nl).

Niet bij de prijs inbegrepen: toegang tot het E3 strand

 1. U bezoekt een fotofestival. Dat betekent dat er gefotografeerd wordt. Wij (de Fotofair) zijn niet aansprakelijk dat foto’s op social media en internet verschijnen.
 2. De Fotofair mag de foto’s en mediaopnames die tijdens het evenement zijn gemaakt door de Fotofair crew, gebruiken voor publicitaire doeleinde.
 3. Zie hier de link naar het reglement en de Algemene verkoopvoorwaarden voor (online) toegangskaarten van de Fotofair 2020.
 4. Als de fotofair toch niet door kan gaan worden alle tickets verschoven naar 2021, zie de algemene voorwaarden.
 5. Zie hier onder aan de pagina meer over de voorwaarden.

Workshops & Masterclasses op 1,5 meter. Gun en geef elkaar de ruimte:

Op de Fotofair vindt u educatieve workshops/masterclasses van bekende en professionele fotografen. Op diverse locaties verspreid over het Fotofair-terrein worden workshops en masterclasses van één tot en met tweeënhalf uur gegeven.

Onderwerpen zijn onder meer landschap, macro, wildlife, portret, studio, flitstechniek, sport, bruid en glamour. De binnen studio workshops zijn allemaal verkleind naar minder deelnemers en meer ruimte, dus “Vol is Vol” er zijn nu minder plekken beschikbaar. Als je voor 2 personen hebt geboekt dan mag je bij elkaar blijven, geef dit ook door aan de workshopgevers. Sommige workshops zullen wat langer duren zodat iedereen de ruimte en de tijd krijgt om te fotograferen.

We zullen er alles aan doen om het zo soepel mogelijk te doen maar houden altijd rekening met de veiligheid van iedereen, gun elkaar ook even de ruimte.

De workshopgever houd ook 1 1/2meter afstand dus hij kan niet op je camera meekijken, of je camera aanraken, maar hij zal duidelijke instructies geven. Het is belangrijk dat je vooral zelf denkt aan de 1 1/2meter, we willen niet dat de workshopgever als een politieagent moet optreden. We helpen elkaar en respecteren elkaars afstand.

Het dragen van mondkapjes is niet verplicht, je mag het natuurlijk wel gebruiken je moet het dan wel zelf meenemen

Alle workshops die binnen in een studio worden gehouden hebben wij een maximum van een aantal deelnemers zodat er voldoende ruimte is om aan de 1 1/2meter te voldoen. Ook zullen er kleinere groepjes gemaakt worden zodat er om de beurt gefotografeerd gaat worden. Sommige workshops zullen daarom iets langer duren. (alle binnen workshops zijn het deelnemers aantallen verlaagd om een veilige 1 1/2 meter toe te passen.

Hou je aan het coronaprotocol voor de workshops. Kom alleen naar de workshop als je geen klachten hebt die in verband worden gebracht met het coronavirus. Heb je ziekteverschijnselen zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 graden) of koorts. Blijf thuis. (meld het per e-mail en je kan het doorzetten naar 2021)

Ook wanneer er sprake is van een gezinsquarantaine wanneer één van je gezins- of huisgenoten ernstige klachten zoals koorts, verkoudheid en/of benauwdheid hebben, blijf je thuis.

 • Gun en geef elkaar de ruimte, als je voor 2 hebt geboekt uit 1 huishouden dan kan je ook bij elkaar blijven.

 

Horeca:

Op 3 locaties op het terrein zijn er horeca punten, op de terrassen is voldoende ruimte de 1 1/2 meter ruimte is geen enkel probleem om toe te passen. Gun en geef elkaar de ruimte, als je voor 2 hebt geboekt dan kan je ook bij elkaar blijven. Ben je met 4 uit 1 familie dan mag je ook bij elkaar blijven. Houd binnen in de beachclub voldoende afstand hier worden maar een maximaal aantel bezoekers tegelijk binnen gelaten, zoals de horeca voorschriften zijn op dit moment 01-07-2020.

 • Houd voldoende ruimte bij de horeca uitgiften punten er is ruimte genoeg.
 • Gun en geef elkaar de ruimte, als je voor 2 hebt geboekt uit 1 huishouden dan kan je ook bij elkaar blijven.

Educatieve Lezingen 2020 in de grote lezing tent (dit is nu niet mogelijk wij willen dit wel veilig kunnen doen)

 

Standhouders:

Standhouders en deelnemers zijn op de FotoFair 2020 aanwezig met de nieuwste producten. Tevens kunt u informatie krijgen over de laatste camera’s, accessoires en apparatuur. Bovendien is Calumet Photographic aanwezig met exclusieve aanbiedingen. De standhouders zorgen dat er voldoende ruimte is en verzorgen de hygiëne.

Het is niet altijd mogelijk om de apparatuur vast te houden wel zal er genoeg te zien zijn. Ook hier proberen we zoveel als mogelijk de producten te laten zien, maar op een veilige manier.

 

Fotomomenten:

Er zijn verschillende fotomomenten waar u zelf kunt fotograferen, dus neem uw camera mee, maar houd afstand er is ruimte genoeg op het fotofair terrein. Gun en Geef elkaar de ruimte er is ruimte genoeg:-)

 

Parkeren:

Steampunkers op de FotoFair

Parkeren voor de deur. Let op de nieuwe prijs

Volg de borden ‘Fotofair’.

Volg de aanwijzingen op van de verkeersregelaars.

Uitrijmunt is te koop op zaterdag en zondag bij aankomst op het parkeerterrein.

€ 5,00 gehele dag per voertuig. (was voorheen € 6,00)

 1. Indien het evenement als gevolg van of in verband met overmacht door de Fotofair of de overheid wordt geannuleerd. Dan wordt de ticket doorgezet naar de volgende editie in het komende jaar. Restitutie vindt slechts plaats na overleg met de organisatie, indien men een geldige reden heeft, zoals vakantie die al geboekt is voordat de tickets waren besteld, uiterlijk binnen zes weken na de geannuleerde datum (dat is dus de datum dat de Fotofair zou worden gehouden) plaats door terug storting op de rekening waar de tickets mee aangekocht zijn. Na overlegging door de klant van een geldig onbeschadigd PDF ticket voor het (geannuleerde) evenement. Zal de Fotofair uitsluitend verplicht zijn aan de klant de vergoeding te restitueren welke vermeld staat op het ticket. Ongeacht welke prijs de klant voor het ticket heeft betaald.
 2. Wij vragen alle bezoekers dat als wij het evenement moeten verplaatsen naar 2021 om ons die ruimte te geven om het inderdaad in 2021 te gaan organiseren.

Beste bezoekers.

In deze ongekende en zeer onzekere tijden waarin we allemaal onze weg moeten vinden, wil ik me graag met onze organisatie rechtstreeks tot u richten. Wij weten dat wereldwijd iedereen de impact van COVID-19 voelt, bij uw thuis en in uw directe omgeving en in onze werkomgeving en in de manier waarop we met elkaar kunnen omgaan. Wij van de FotoFair hebben niet stil gezeten afgelopen weken en hebben samen met onze partners, standhouders een nieuwe datum uitgekozen. 

Daarom verplaatsen wij de Fotofair 2020 naar een realistische datum, 26 en 27 september 2020.

De online ticketshop is weer geopend en tickets zijn alleen online te verkrijgen en niet aan de kassa.

Door het bestellen van de tickets en of het betreden van het FotoFair festival terrein gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden. Heeft u al tickets dan wel workshops/masterclasses gekocht en/of geboekt? Dit is geen probleem, deze zijn en blijven gewoon geldig. Had u bijvoorbeeld voor zaterdag 13 juni geboekt dan is uw ticket gewoon geldig op zaterdag 26 september, hetzelfde geld voor zondag 14 juni die verplaatst zijn naar zondag 27 september (Dit geld natuurlijk voor alle workshops en masterclasses).

Wij van de Fotofair organisatie doen er alles aan om u te helpen. Gezamenlijk met onze partners, standhouders en deelnemers gaan we er een mooi foto-evenement van maken in het najaar van 2020.

Wij wensen u en uw naasten een hele goede gezondheid toe, en tot 26 en/of 27 september 2020!

Henk & Jeannet Albronda.

Standhouders en merken op de Fotofair 2020