title
 

Environmental Portraits met Samyang AF door fotograaf Jasper van Bladel

VOLGEBOEKT  € 15,00 –  Zaterdag 14:15 stand nr.1 VOLGEBOEKT

Bij deze workshop/lezing krijg je een gratis Fotofair toegangsticket en een cadeaubon van € 10,00 van Transcontinenta

Jasper van Bladel is portretfotograaf en maker van karakterportretten. Al op jonge leeftijd werkte hij samen met televisiepresentator Joris Linssen aan de programma’s Joris’ Showroom en Joris’ Wereld, waarin Joris mensen met een bijzondere levenswijze portretteerde. Al deze mensen werden ook door Jasper vastgelegd in karaktervolle fotoreportages; een opdracht die uiteindelijk resulteerde in een fraai fotoboek. Deze fantastische en inspirerende ontmoetingen zijn voor Jasper een basis geweest waarop hij nog steeds voortborduurt in zijn werk. Zijn fotografie wordt gekenmerkt door bijzonder gebruik van bestaand licht, een persoonlijke benadering en oprechte interesse. Hij werkt voor diverse televisie-omroepen, media en bedrijven. Zo maakt hij portretten van bekende en onbekende mensen voor Omroep Max.

 

Het ‘Environmental Portrait’ is de rode draad in het werk van Jasper, want zowel zijn werk in opdracht, als zijn eigen werk komt vaak neer op het portretteren van een persoon in zijn of haar eigen omgeving. Een portret waarin ook de woon- of werkomgeving van iemand te zien is zegt vaak meer over diegene dan een beeldvullende ‘head shot’ kan doen.

 

Jasper werkt graag met lichtsterke primes en kiest naar aanleiding van zijn onderwerp voor een groothoek- of standaardobjectief. De autofocus-objectieven van Samyang zijn hier bijzonder voor geschikt, doordat de optische kwaliteit uitstekend in orde is en ze allemaal fijn lichtsterk zijn. De objectieven zorgen voor een fijn contrast, een karaktervolle tekening en een ragfijne scherpte op de plekken waar je die graag wilt zien.

 

Tijdens de lezing laat Jasper zijn werk zien en geeft hij tips voor het maken van een karaktervol ‘Environmental Portrait’. Deze tips hebben betrekking op diverse fotografische aspecten zoals gebruik van bestaand licht, handmatige belichting en compositie, maar zeker ook op de omgang met en de benadering van de geportretteerde. Hij gaat ook in op het gebruik van de verschillende AF-objectieven van Samyang bij het maken van een ‘Environmental Portrait’.

€ 15,00 –  Zaterdag 14:15 stand nr.1 VOLGEBOEKT

 

Ontvang een Transcontinenta kortingsbon t.w.v € 10,00

Na afloop van de lezing ontvangt iedere deelnemer een Transcontinenta kortingsbon die € 10,00 korting geeft bij aankoop van NiSi filters en/of een ZEISS objectief. Deze kortingsbon is alléén geldig op de Fotofair bij aankoop bij Kamera-Express en is dus niet te gebruiken bij andere (online) aanbieders.

Bij deze workshop heb je een Fotofair toegangsticket nodig, deze kun na je bestelling gratis aan vragen bij Transcontinenta. (marketing@transcontinenta.nl)

Als je de e-mail verstuurd vermeld bij Onderwerp; Fotofair toegangsticket. Vermeld je NAW gegevens, besteldatum en ordernummer, dan krijg je van hun de toegangsticket(‘s) toegestuurd via de e-mail.

Translate »