title
 

Masterclass high speed fotografie, maximaal 12 deelnemers. VOLGEBOEKT

High speed fotografie is een vorm van fotografie die leuk en anders is dan alle andere vormen van fotografie. Diverse voorwerpen (al dan niet gevuld), zoals kerstballen en glazen, worden door middel van een luchtbuks kapot geschoten. Het moment net na de inslag van de kogel gaan we tijdens deze masterclass vastleggen. Bewegingen worden bevroren in tijd en geven een beeld dat met het blote oog niet als dusdanig te zien valt.

Deze snelle beweging kun je gewoon met je eigen camera vastleggen! Tenminste als je de belichting handmatig kunt instellen, zodat je onder meer voor een lange sluitertijd kunt kiezen (2 hele sec.). Het klinkt misschien raar, een lange sluitertijd, want we hebben het immers over high speed fotografie, dus snelle bewegingen, maar tijdens de masterclass zal dit helemaal duidelijk worden.

We beginnen de masterclass met een korte uitleg over high speed fotografie, de te gebruiken apparatuur en de instellingen van de camera. Veel tijd zullen we hier niet aan besteden, zodat je vooral veel tijd overhoudt om zelf, tegelijk met de helft van je medecursisten, spectaculaire foto’s te maken. Nadat je een tijd gefotografeerd hebt, is de andere helft van de groep aan de beurt om foto’s te maken. Op deze manier zijn alle cursisten verzekerd van mooie foto’s die afwijken van de doorsnee foto’s.

De masterclass duurt 3 uur en wordt zowel op zaterdag als op zondag 2 x gegeven. De ochtend groep start om 10.15 uur en de middag groep begint om 14.00 uur. Er word elke keer afgewisseld in twee groepen van 6 zodat ieder mooie foto’s kan maken.

Je hoeft zelf geen bijzondere apparatuur aan te schaffen, het enige dat je mee moet brengen, is je camera (die handmatig in te stellen is), een leeg geheugenkaartje en een volle accu, een stevig camerastatief en ook een draadontspanner of afstandsbediening.

High speed fotografie geeft mooie resultaten, maar is niet geheel zonder risico. Er wordt met een luchtbuks geschoten en een kogel kan afketsen op het te schieten voorwerp. De voorwerpen spatten in scherven uiteen. Hierdoor bestaat theoretisch de kans dat, ondanks dat je niet heel dichtbij zit, jij of je camera worden geraakt. Dit klinkt misschien erg verontrustend, maar er is nog nooit iemand gewond geraakt en er is nog nooit een camera beschadigd geraakt!! Voor de zekerheid worden er veiligheidsbrillen ter beschikking gesteld gedurende de masterclass.

Deelname aan de masterclass is voor eigen risico, noch de docente, noch haar assistent, noch de organisatie van de Fotofair kunnen aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade.

Duur masterclass 3 uur Maximaal 12 deelnemers Zaterdag 20 mei
starttijd Locatie Naam Masterclass
10:15 Stand 99 buiten  VOL GEBOEKT High Speed Fotografie met Ellen Reus € 65,00 VOL
14:00 Stand 99 buiten   VOL GEBOEKT High Speed Fotografie met Ellen Reus € 65,00 VOL
Duur masterclass 3 uur Maximaal 12 deelnemers Zondag 21 mei
10:15 Stand 99 buiten VOL GEBOEKT High Speed Fotografie met Ellen Reus € 65,00 VOL
14:00 Stand 99 buiten VOL GEBOEKT High Speed Fotografie met Ellen Reus € 65,00 VOL

Ellen Reus is al een kleine 10 jaar werkzaam als professioneel fotograaf en zij heeft al meerdere internationale titelprijzen op haar naam staan. Sinds 2008 verzorgt zij naast haar fotowerk diverse workshops, cursussen en privé-lessen fotografie. Zij doet dit met heel veel kunde en passie wat ook blijkt uit de enthousiaste reacties van haar cursisten.

Mede daardoor heeft Ellen besloten zich nog meer te specialiseren in het overdragen van haar kennis en heeft zij naast haar fotografiebedrijfje Wolves fotografie (www.wolves-fotografie.nl), KOM FOTOGRAFEREN opgericht. Momenteel heeft KOM FOTOGRAFEREN (www.komfotograferen.nl) 19 verschillende workshops op het programma staan, een beginners en een vervolgcursus fotografie en nog diverse privélessen fotografie en/of fotobewerking.