title

Masterclass High Speed

 

Masterclass high speed fotografie. Let op maar maximaal 12 deelnemers. VOLGEBOEKT

Schema zaterdag 25 mei   –  Duur Masterclass 1 ½ uur – € 69,00  –  maximaal 12 deelnemers.Vol
starttijd Locatie/tent Naam Masterclass
10:30 Stand 15 buiten Masterclass high speed fotografie. Team Ellen Reus Vol € 69,00 Vol
13:00 Stand 15 buiten Masterclass high speed fotografie. Team Ellen Reus Vol € 69,00 Vol
15:30 Stand 15 buiten Masterclass high speed fotografie. Team Ellen Reus Vol € 69,00 Vol
Schema zondag 26 mei  – DuurMasterclass 1 ½ uur – € 69,00  –  maximaal 12 deelnemers. Vol
10:30 Stand 15 buiten Masterclass high speed fotografie. Team Ellen Reus   € 69,00 Vol
13:00 Stand 15 buiten Masterclass high speed fotografie. Team Ellen Reus  € 69,00 Vol
15:30 Stand 15 buiten Masterclass high speed fotografie. Team Ellen Reus  € 69,00 Vol

Voor elke workshop/Masterclass heb je ook een toegangskaart nodig van de Fotofair.

High speed fotografie is een vorm van fotografie die leuk en anders is dan alle andere vormen van fotografie. Diverse voorwerpen (al dan niet gevuld), zoals kerstballen, glazen en ballonnetjes, worden door middel van een luchtbuks kapot geschoten. Het moment net na de inslag van de kogel gaan we tijdens deze masterclass vastleggen. Bewegingen worden bevroren in tijd en geven een beeld dat met het blote oog niet als dusdanig te zien valt.

Deze snelle beweging kun je gewoon met je eigen camera vastleggen! Tenminste als je de belichting handmatig kunt instellen, zodat je onder meer een lange sluitertijd kunt kiezen (2 hele sec.). Het klinkt misschien raar, een lange sluitertijd, want we hebben het immers over high speed fotografie, dus snelle bewegingen, maar tijdens de masterclass zal dit helemaal duidelijk worden.

We beginnen de masterclass met een korte uitleg over high speed fotografie, de te gebruiken apparatuur en de instellingen van de camera. Veel tijd zullen we hier niet aan besteden, zodat je vooral veel tijd overhoudt om zelf, tegelijk met je medecursisten, spectaculaire foto’s te maken.

De masterclass duurt 2 uur en wordt zowel op zaterdag als op zondag 3 x gegeven. De eerste groep start om 10.15 uur, de tweede groep om 12.45 en de laatste groep begint om 15.00 uur. Tijdens de masterclass zal de groep in twee groepjes van 6 cursisten worden gesplitst. Eerst mogen de eerste 6 cursisten zittend fotograferen en mogen de andere 6 cursisten vanuit stand fotograferen en daarna wisselen we dit om. Op deze manier zijn alle cursisten verzekerd van mooie foto’s die afwijken van de doorsnee foto’s.

Om deel te nemen aan deze masterclass hoef je geen bijzondere apparatuur aan te schaffen, het enige dat je mee moet brengen, is je camera (die handmatig in te stellen is), een leeg geheugenkaartje en een volle accu. Heb je een statief, neem deze dan zeker mee, heb je geen statief, dan kun je er één lenen tijdens de masterclass. Een zoom objectief is met een beetje telebereik is ideaal, bijvoorbeeld een 70-200 mm voor fullframe of het equivalent daarvan voor de cropcamera’s.

High speed fotografie geeft mooie resultaten, maar is niet geheel zonder risico. Er wordt met een luchtbuks geschoten en een kogel kan afketsen op het te schieten voorwerp. De voorwerpen spatten in scherven uiteen. Hierdoor bestaat theoretisch de kans dat, ondanks dat je niet heel dichtbij zit, jij of je camera worden geraakt. Dit klinkt misschien erg verontrustend, maar er is nog nooit iemand gewond geraakt en er is nog nooit een camera beschadigd geraakt!! Voor de zekerheid worden er veiligheidsbrillen ter beschikking gesteld gedurende de masterclass.

Ellen Reus is al een kleine 10 jaar werkzaam als professioneel fotograaf en zij heeft al meerdere internationale titelprijzen op haar naam staan. Sinds 2008 verzorgt zij naast haar fotowerk diverse workshops, cursussen en privé-lessen fotografie. Zij doet dit met heel veel kunde en passie wat ook blijkt uit de enthousiaste reacties van haar cursisten.

Mede daardoor heeft Ellen besloten zich nog meer te specialiseren in het overdragen van haar kennis en heeft zij naast haar fotografiebedrijfje Wolves fotografie (www.wolves-fotografie.nl), KOM FOTOGRAFEREN opgericht. Momenteel heeft KOM FOTOGRAFEREN (www.komfotograferen.nl) vele verschillende workshops op het programma staan, een beginners en een vervolgcursus fotografie en nog diverse privélessen fotografie en/of fotobewerking.

Deelname aan de masterclass is voor eigen risico, noch de docente, noch haar assistent, noch de organisatie van de Fotofair kunnen aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade.

Translate »