title
 

Jim de Sitter Masterclass Landschapsfotografie. Alleen op zondag 14:30 Bestel hier € 59,00 Stand 64 buiten

Deze Masterclass door Jim de Sitter word alleen op zondag gegeven dus is zeer exclusief, voor maar 15 deelnemers.

Tijdens deze Masterclass neemt Jim je eerst mee om over zijn werk te vertellen, zijn passie van landschapsfotografie.

Deze introductie duurt 30 minuten De hele Masterclass duurt 150 minuten (2½ uur.)

Neem je camera mee, voldoende geheugen kaartjes en eventueel een statief, voor de wandeling met Jim door het bos.

De wandeling neemt Jim je mee en leer hij jouw de tips en tricks om betere landschapsfoto’s te maken.

Het start punt is in de stand van de Fotoreisspecialist op locatie nr. 64 (naast de grote Nikon tent)

Jim de Sitter Masterclass Landschapsfotografie. Alleen op zondag 14:30 Bestel hier € 59,00 Stand 64 buiten

Wat ooit begon als een hobby, is intussen uitgegroeid tot een heuse passie. Het fotovirus heeft Jim De Sitter besmet en laat hem niet meer los.  Hij houdt van zowat alle aspecten van fotografie. Van mensen tot landschappen, van macro tot astrofotografie.

Hij noemt zichzelf geen traditionele fotograaf, eerder een tikkeltje eigenwijs. Jim heeft nooit een opleiding fotografie gevolgd, maar gaat steeds op zoek naar iets nieuws, iets origineels, iets speciaal… Door zelfstudie, magazines en boeken te lezen en door het internet af te zoeken, probeert hij de lat steeds hoger te leggen en steeds met iets creatief uit de hoek te komen.

Maar hoe is hij hier toe gekomen?

In zijn jeugdjaren heeft hij meerdere malen deelgenomen aan een triatlonwedstrijd. Hij was helemaal bezeten door deze sport, tot 20 uur trainen in de week was niets. Zo heeft hij enkele Ironmans meegedaan in Zwitserland, Engeland, Lanzarote, …

Maar door blessure is hij noodgedwongen moeten stoppen met sporten. Wat moest hij nu gaan doen met al die vrije tijd! Hij heeft toen zijn fototoestel ter hand genomen en is beginnen foto’s maken van de triatlon wedstrijden. Hij richtte toen ook de enige Belgische triatlon site op “3athlon.be”, die tot vandaag nog steeds dé referentie in het triatlon wereldje.

Maar hier kon hij zijn passie nog niet volledig in kwijt. De overstap naar een nieuw project lag in dezelfde lijn: Sportvrouwen. Hij vond dat er genoeg belangstelling was naar de mannelijke atleten en hij wou de vrouwelijke sporters ook eens in de spotlight te zetten. Dames uit 20 verschillende sporten, nationale kampioenen en zelfs wereldkampioenen werden op een unieke manier geportretteerd.

Het ene project volgde het andere op en zo sijpelde er weer een nieuw idee om iets met bloem te gaan doen. Dusty Dancing werd een uniek project waar een topdanseres speelde met dans en bloem. Ook Zoom.NL en Nikon Nederland was dit niet ontgaan en algauw prijkte zijn foto in alle Nederlandse fotowinkels. Ondertussen werkt hij nauw samen met Nikon Nederland en België.

De laatste jaren heeft Jim zich ook helemaal vastgebeten in landschapsfotografie. Vulkanische eilanden zoals Lanzarote en Hawaii genieten zonder twijfel zijn voorkeur. Maar ook in België en Nederland gaat hij op zoek naar de mooiste plekjes om de voor eeuwig vast te leggen.

Laat je tijdens de Masterclass eventjes meevoeren in zijn passie voor fotografie.

Translate »