title
 

“Alaska, de ultieme fotografische roadtrip”

Alaska is de 49e en grootste staat van de Verenigde Staten. Eind 19e eeuw werd op verschillende plaatsen goud gevonden en de Alaska ‘gold rush’ ontstond. Als snel werd duidelijk hoeveel rijkdom het land te bieden had. Die vrijgevochten geest van goudzoekers, vissers, trappers en jagers heerst nog steeds in Alaska.

Fotograaf Charles Borsboom neemt je in zijn lezing mee naar ‘the last frontier’ Alaska, waar hij samen met fotograaf Jeroen Toirkens een documentaire roadtrip voor Nordic Vision Fotoreizen begeleid.

De samensmelting van overweldigende natuur en haar vrijgevochten bewoners maakt Alaska een bijzondere bestemming voor documentair fotografen. Je kunt daarmee in de voetsporen treden van de legendarische fotograaf Robert Frank die in het iconische fotoboek ‘The Americans’ de ziel van de Amerikaanse samenleving blootlegde.

Charles laat je zien wat Alaska te bieden heeft aan fotografen die graag zouden willen leren hun eigen beeldverhaal te maken.

De lezing is op zondag in de grote lezing zaal binnen in het gebouw en start om 12:15 wees er op tijd bij VOL is VOL. Locatie nr.21

www.charlesborsboom.nl                                      www.nordicvision.nl

Translate »