Lezing Geboorte Fotografie door Renate van Lith

Gratis Lezing Geboorte Fotografie door Renate van Lith in de Lezing Tent (Stand 49)

Renate van Lith is geboortefotograaf en fotografeert geboortes (ja inderdaad: bevallingen!).

Geboortefotografie is een tak binnen de fotografiewereld die nog niet zo heel bekend is, maar wél steeds bekender wordt en absoluut nóg meer aandacht verdient. Want de geboorte van een kind is, net als een huwelijk, een grote gebeurtenis in het leven van een mens die het verdient om mooi vastgelegd te worden.

Vanaf de eerste weeën, tot enkele uren na de geboorte, is Renate bij een bevalling aanwezig om alle bijzondere momenten met haar camera te vangen. Ze legt daarbij alles vast; het contact tussen de partners, de sfeer tijdens een bevalling, uiteraard de geboorte zelf, maar ook de eerste momenten samen als gezin, of bijvoorbeeld het eerste bezoek dat de baby al snel komt bewonderen. Net als bij een huwelijksreportage draait haar reportage om het vastleggen van liefde, sfeer, details en emoties.

Maar hoe gaat dat nou in zijn werk? Want er is niets zo onvoorspelbaar als een bevalling. Renate komt daar over vertellen tijdens haar lezing over geboortefotografie. Ondersteund door prachtig en integer beeldmateriaal, haalt ze alle vooroordelen over geboortefotografie onderuit en vertelt ze open en eerlijk over haar werk. Zo hoor je bijvoorbeeld waarom zij ALTIJD zonder flitslicht werkt, terwijl ze in de meest lastige lichtomstandigheden terecht kan komen. Ze vertelt over hoe het is om soms lange perioden achter elkaar oproepbaar te moeten staan. Maar uiteraard heeft ze ook heel veel leuke anekdotes te vertellen.

Renate van Lith heeft dan ook al vele geboortereportages verzorgd en zet zich inmiddels ook breder in op het gebied van geboortefotografie. Ze heeft een platform opgezet voor intervisie en informatie voor (beginnende) geboortefotografen (www.degeboortefotograaf.nl) . Ze geeft workshops over geboortefotografie. En nadat ze zelf de trotse eigenaar werd van diverse (internationale) fotografie awards, heeft ze The Birth & Beyond Photography Awards opgezet; een internationale fotografiewedstrijd die zich volledig richt op zwangerschaps-, geboorte-, baby-, kinder- en familiefotografen. (www.bb-awards.com)

Laat je verbazen en verrassen tijdens deze vrij unieke lezing.

  • Meld je 10-15 minuten voor aanvang van de lezingen (Stand 49).  Heb je vragen kijk eerst op FAQ.

 

  • De lezingen van de fotografen, duren 45 minuten en zijn gratis. Vol is vol, (maximaal 150 pers).

 

  • Let op bij ons is vol is vol, alleen plaatsnemen op de zitplaatsen niet staan of zitten op de grond, als de zaaldeur dicht is dan geen toegang.