Zaterdag:
10:30 uur Live demo
12:30 uur Lezing
14:15 uur Lezing 

Zondag:
10:30 uur Live demo
12:30 uur Lezing
14:15 uur Lezing
15:00 uur 

MACRO Fotografie

De revolutie van Olympus OM-D camera’s lijkt hand in hand te gaan met macro-fotografie. Deze vorm van fotografie heeft een enorme vlucht gemaakt en heeft in ontwikkeling niet stil gestaan

Waar het voorheen nog alleen over een camera en een macro-lens ging, wordt er nu steeds meer gesproken over speciale macro-technieken als focus-bracketing & stacking; een techniek waarbij een macro-foto opgebouwd wordt door meerdere foto’s te combineren met verschillende scherpstelpunten. Uiteindelijk krijg je een foto met het onderwerp scherp van voor tot achter, maar met een prachtige, boterzachte achtergrond. Een lastige techniek? ‘Ja, dat is het!’ zegt Tom Reuvers van Olympus, die tijdens de Foto Fair over dit fenomeen van stacking een lezing zal geven. ‘Met iedere camera is het te doen, maar Olympus camera’s zijn handiger. Een speciale functie in de meest recente OM-D camera’s maakt het mogelijk dat het maken van zo’n reeks foto’s automatisch gaat met een ongelooflijke snelheid. Een enkel model kan zelfs in de camera de gemaakte reeks stapelen tot dat ene eindresultaat. En dat kan zelfs zonder statief.’

Wil je de lezing van Tom Reuvers bijwonen en een live demo zien over hoe dit werkt? Kom dan naar de Olympus Stand. Kijk voor de tijden op: https://fotofair.nl/olympus-your-vision-our-future/. Er zijn een beperkt aantal plaatsen.

Sterrenhemels en startrails

Ook uniek en revolutionair in de de Olympus camera is de Live Composite modus.
Je ziet vaak foto’s van sterrenbanen. Ellenlange belichtingen zorgen voor het in beeld brengen van de beweging van de sterren. Tom Reuvers: “Hele lange belichtingen van een uur of langer kan prima. Maar dan moet je bij mij op de Veluwe gaan zitten, waar geen omgevingslicht is. Probeer je in de stad lange belichten van zo’n aard te maken, dan weet je geheid dat je foto binnen enkele minuten of eerder overbelicht en mislukt is. Dat probleem is wel op te lossen door meerdere foto’s te maken en te stacken in Photoshop, maar het is zo omslachtig. En extra tijdrovend. Bovendien gebruikt niet iedereen Photoshop.” “Ja,” vervolgt hij “dan komt toch Olympus weer om te hoek kijken. Met Live Composite.”

Met Live Composite kun je lange belichtingen maken. Als je wilt zelfs wel 2 uur. Het mooie is dat die totale belichtingstijd opgedeeld kan worden in stukjes, bijvoorbeeld van 6 seconden. Iedere 6 seconden kijkt de camera of er nieuw licht toegevoegd moet worden aan de uiteindelijke foto. Zo kan je oneindig belichten, zonder dat een foto ooit uitgebeten of overbelicht wordt.

Ook over het fotograferen van sterrenhemels en startrails geeft Tom Reuvers een lezing. Hij zal laten zien hoe je dit met iedere camera kan doen, ook zonder Olympus. Maar de Live Composite modus zal ook aan bod komen. Ontdek jouw mogelijkheden en wees welkom bij één van de lezingen.

  

15:00 uur Portfolio presentie en One Light fotografie Olympus Visionary Robert Roozenbeek.

‘One light’ portret 

Fotograaf en Olympus Visionair Robert Roozenbeek neemt je mee in zijn portfolio en de mogelijkheden om met 1 lichtbron een mooi portret te fotograferen. 

Revolutie: Olympus OM-D systeemcamera’s

Fotografie leeft! Het aantal foto’s dat we met z’n allen maken stijgt ieder jaar explosief.
We leggen ons hele leven vast op beeld en delen het op Facebook, Twitter, Flickr en Instagram. Er waren tijden dat iedere fotograaf met een zware spiegelreflexcamera om de nek liep. En die tijd… is voorbij. De dSLR lijkt uit! Weinig innovatie. En zwaar… Systeemcamera’s lijken het antwoord. Licht van gewicht, snel en ongekende technieken.  Dat heeft ervoor gezorgd dat systeemcamera’s inmiddels een ware revolutie veroorzaakt hebben. Een interessante ontwikkeling.

Systeemcamera’s verschillen in een groot aantal opzichten van de spiegelreflexcamera. Opvallend is natuurlijk het kleinere formaat en het lagere gewicht. Doordat de spiegel en het spiegelhuis ontbreken, is een systeemcamera niet voorzien van een optische viewfinder, maar van een elektronische. Ook deze elektronische viewfinders hebben een revolutie doorgemaakt. Van niet heldere, korrelige en trage exemplaren naar scherpe, razendsnelle en heldere oogzoekers. De elektronische viewfinder laat al je camera-instellingen realtime zien, evenals de consequenties van die instellingen. Je ziet dus vóórdat je je foto maakt, wat je instellingen doen. Dát is efficiënt fotograferen. Overigens niet alle systeemcamera’s beschikken over een zoeker. Bij sommige fotografeer je via het ingebouwde scherm, zoals bij de Olympus PEN camera’s.

Een tweede opvallend verschil met spiegelreflexcamera’s is het autofocus systeem. Het contrast-detectiesysteem in de systeemcamera’s heeft een groter bereik dan de traditionele fase-detectiesystemen, die centrum-georiënteerd zijn. Inmiddels is de autofocussnelheid van bijvoorbeeld de Olympus OM-D camera’s ongekend. Ook hebben systeemcamera’s als de OM-D geen last van front- of backfocusproblemen. Veel moderne systeemcamera’s beschikken tevens over 3D tracking, die bewegende onderwerpen scherp in focus houden, zelfs als ze met hogere snelheid dichterbij komen. Over snelheid gesproken… wist je dat een Olympus OM-D E-M1 Mark II maar liefst 60 beelden per seconde kan fotograferen? Een pré voor de spiegelreflexcamera is over het algemeen het grote aanbod van objectieven in alle soorten en maten. Echter is de inhaalrace qua aanbod voor systeemcamera’s in volle gang. Het Micro Four Thirds systeem van Olympus is hier een mooi voorbeeld van. Zo zijn er voor dit systeem al meer dan 70 objectieven beschikbaar, van simpele zooms tot voortreffelijke en lichtsterke primes, zoals de nieuwe 25mm 1.2, 45mm 1.2 en 17mm 1.2.

Olympus timmert al jaren met groot succes aan de weg! Het vertrouwde merk kenmerkt zich door doordachte innovaties en technologische vernuftigheden in haar hoogwaardige camera’s. Vooral de laatste jaren gooit Olympus hoge ogen met de succesvolle PEN- en OM-D modellen, die zowel door enthousiaste hobbyisten als professionele fotografen massaal omarmd worden. Olympus weet met kleine, compacte camera’s met verwisselbare objectieven zelfs een beeldkwaliteit te overtreffen van die van spiegelreflexcamera’s.
Talloze testen en reviews wijzen uit dat Olympus de laatste jaren uitgegroeid is tot een van de beste merken op de markt.
Het merk investeert fors in nieuwe technieken en heeft de traditionele spiegelreflex camera jaren geleden al achter zich gelaten. Compacter, lichter en beter: dat zijn de woorden die de producten van Olympus kenmerken. DPreview.com bekroonde bijna de gehele OM-D line-up met een Gold Award. Ook onafhankelijke testen prijzen deze camera’s om hun kwaliteit en innovatie technologieën. Daarnaast is ook design één van de paradepaardjes van het merk, zo getuigt de nieuwe PEN , die uiteraard tijdens de Fotofair te bewonderen en uit te proberen is.
Olympus maakt camera’s met zeer unieke features. Voorbeelden hiervan: een 5-assige beeldstabilisatie in de body, Live Composite modus voor het fotograferen van sterrenbanen en 50 MP High Res Shot voor nóg meer details. Daarnaast geeft een handige app als Olympus Image Share de mogelijkheid camera’s volledig te bedienen vanaf een smartphone of tablet, waarmee de creatieve mogelijkheden van de gebruiker ongekend zijn. En zo is er meer. Veel meer. Maar wat voortdurend in het oog springt zijn oogstrelende camera’s die een ongekende beeldkwaliteit leveren.
Op de Foto Fair 2018 kunt u kennis maken met een sterk assortiment PEN- en OM-D camera’s, alsmede het uitgebreide objectieven-portfolio. Visionaries en medewerkers van Olympus zullen uw vragen beantwoorden en kennis laten maken met hun uitgekiende producten. Ervaar zelf waarom Olympus door steeds meer professionals omarmd wordt.
www.olympus.nl

Translate »