Phottix is een zeer toegewijde fabrikant van fotografische accessoires.

Door hun zeer innovatieve ideeën zijn zij vandaag houder van 40 patenten, waaronder de Phottix Odin. Dit is de eerste draadloze trigger met volledige TTL en manuele vermogensinstelling en automatische of manuele flits-zoomfunctie.

Alle Phottix produkten worden ontwikkeld in samenspraak met professionele fotografen. Deze combinatie brengt de fotografie naar een hoger niveau met nieuwe technologieën, een zeer hoge compatibiliteit en duurzaamheid.  We geven hier een beperkt overzicht uit hun assortiment.

De Odin II geeft de fotograaf meer controle dan voordien, direct, logisch en snel.  Elke van de vijf groepen heeft zijn eigen sneltoets. Wijzigingen worden ingesteld met het grote centrale instelwiel. Plaats uw licht, stel in, vergrendel en shoot ! Een groot verlicht LCD scherm toont alle settings in een oogopslag. Je controleert tot vijf flitsers of groepen van flitsers in TTL of manueel; je schakelt een groep uit en zijn instellingen verdwijnen van het scherm.

De Odin II heeft 32 kanalen. De eerste vier kanalen ondersteunen tot drie groepen en zijn compatibel met de huidige Odin ontvangers. Kanaal 5 tot 32 biedt extra Odin II functies.  Controleer draadloos de speedlight zoom instellingen om een perfecte lichtverdeling te verkrijgen. In combinatie met de Phottix Indra360 / Indra500 kan de Odin II ook de intensiteit van uw pilootlicht regelen.

High speed sync met TTL flitsers en OverDrive Sync met manuele studioflitsers maakt flitssynchronisatie tot 1/8000s mogelijk voor een totale bevriezing van elke beweging.  Een ingebouwd AF hulplicht maakt ook autofocus scherpstelling in slechtere lichtomstandigheden mogelijk.

Het Odin II systeem is volledig compatibel met het originele Odin systeem, Mitros+ flitsers, Indra360/500 studioflitsers, Strato/Strato II ontvangers en Atlas II ontvangers.

De Phottix Strato II multi biedt de fotograaf een ongelooflijke controle over zijn reportage- of studioflitsen dankzij de 4 kanalen en 4 groepen. De Stato II multi triggert uw flitsen maar kan ook gebruikt worden om de camera te ontspannen. Zender/ontvanger hebben een bereik van 150m en synchroniseren tot 1/250s

De TR-90 is Phottix’s populaire en budgetvriendelijke timer remote. Verschillende functies zoals zelfontspanner, intervaltimer, lange belichtingen en een belichtingsteller werden geïntegreerd en kunnen gecombineerd worden voor time-lapse fotografie of andere creatieve effecten.  De TR-90 kan ook als een eenvoudige trigger gebruikt worden en kan de BULB functie van uw camera activeren.

De Phottix Aion (foto) is een gelijkaardig systeem maar volledig draadloos tot op afstanden van 60m.

De Phottix Indra500 is een 500W/s TTL studioflits met high speed sync en ingebouwde Phottix Odin TTL trigger.

De Indra kan geregeld worden over 8 stops, per 1/3 stop, van vol vermogen tot 1/128, ideaal als u met een grote diafragmaopening wilt fotograferen. TTL belichtingen kunnen in +/- 3 stops gestuurd worden. In combinatie met de Li-Ion batterij is de Indra de perfecte oplossing op locatie met 2 sec herlaadtijden en 360 flitsen op vol vermogen. In de studio werkt de Indra op netspanning met een herlaadtijd van 1 sec.

Veel vermogen in een compacte behuizing, dat is de Indra batterij. In combinatie met de Indra500 kan u tot 360 maal flitsen op vol vermogen (LiIon 5000mAh).

Met twee uitgangen kan de batterij twee studioflitsen simultaan voeden. En dankzij de geïntegreerde USB poort kan hij ondertussen ook uw smartphone of tablet opladen.

Mits de juiste aansluitkabel is de Indra batterij ook geschikt voor de Phottix, Canon, Nikon of Sony reportageflitsers. Deze kunnen dan tot 1000x flitsen alvorens de Indra batterij moet herladen worden.

De nieuwe Phottix Indra360 TTL is de ideale keuze voor shoots op locatie. Hij heeft een vermogen van 360W/s en regelbaar over 8 stops. Fotografen kunnen de TTL functies gebruiken bij shoots met snel wisselende opnameomstandigheden. Bij het fotograferen in vol zonlicht kan het omgevingslicht gecontroleerd worden dankzij high speed sync tot 1/8000s. De ingebouwde Phottix Odin voor Canon of Nikon maakt de bediening van de Indra360 TTL tot een eenvoudige klus.

De Indra360 TTL wordt standaard geleverd in een beschermende draagtas met reflector, 4000mAh li-ion batterij en lader.

De Phottix Mitros+ is een krachtige en zeer duurzame reportageflits (richtgetal 58) voor Canon, Nikon of Sony. De Mitros+ heeft een aantal ingebouwde functies zoals IR triggering met Master en Slave modus, AF hulplicht, automatische of manuele zoomfunctie. De Mitros+ ondersteunt high speed sync en flitsen op het tweede gordijn.

Met de Mitros+ kan de fotograaf niet alleen de flits op of naast zijn camera gebruiken, maar kunnen alle instellingen vanop afstand geregeld worden dankzij de geïntegreerde radiosturing. Zo heeft de Mitros+ de Phottix Odin zender/ontvanger en de Phottix Strato II ontvanger ingebouwd.

Translate »