Academie Abstracte Fotografie

De Academie voor Abstracte Fotografie is opgericht door Iris Depassé.

Iris Depassé zet zich in voor de positionering van Abstracte Fotografie, zodat fotografen, fotografie-opleidingen, kunstkenners en geïnteresseerden weten wat Abstracte Fotografie inhoudt.

De Academie voor Abstracte Fotografie biedt online cursussen, verzorgt lezingen, gastlessen, workshops, (beurs) presentaties en werkt mee aan artikelen voor vakbladen, online magazines, tijdschriften en kranten over abstracte fotografie.

Meer info over het cursusaanbod van de Academie voor Abstracte Fotografie. 

In de online cursus abstracte fotografie leer je hoe jij prachtige abstracte foto’s kunt leren maken. De cursus bestaat uit vijf modulen: 

  1. een theoretische inleiding over abstracte fotografie
  2. drie praktijkgerichte modulen met videolessen en praktijkopdrachten
  3. een afrondende module, waarin je je portfolio samenstelt en experimenteert met toepassingsmogelijkheden voor je foto’s. 

Voor wie interesse heeft in de online cursus zijn er vijf gratis proeflessen beschikbaar.  Schrijf je hier in voor de proeflessen

Over Iris Depassé

De oprichter van de Academie voor Abstracte Fotografie is Iris Depassé. Zij is is kunstenaar en trainer en zij heeft zich gespecialiseerd in de Abstracte Fotografie. In eerste instantie als autodidact, later aangevuld met een aantal opleidingen en een stevige zelfstudie naar dit vakgebied.

Iris studeerde Kunst en Kunstbeleid aan de Universiteit van Groningen. Zij volgde bij de Fotovakschool de Basisopleiding Fotografie & Nabewerking en het eerste jaar van de opleiding Photographic Design.

In 2016 werd Iris geselecteerd om mee te mogen doen met Masterclass BredaPhoto 2016. Daarnaast volgde zij losse workshops over onder andere macrofotografie, beeldtaal en landschapsfotografie.

Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring als ondernemer, trainer en ontwikkelaar van inspirerende cursussen. In de Academie voor Abstracte Fotografie komt alles samen: haar liefde voor de kunst, het lesgeven en het ondernemen.

Extra info voor de liefhebbers.

Bekijk overzicht van het werk van cursisten van de Academie voor Abstracte Fotografie. 

Volg ons op de Facebook-pagina van de Academie

Iris’ persoonlijke portfolio vind je hier: irisdepasse.nl