title
 

Hoe maak je straatportretten met Lensbaby. Door Merel van Dooren van “Humans of Tilburg”.

(BOEK HIER). € 15,00 –  Zondag 10:30 stand nr.1

Bij deze workshop/lezing krijg je een gratis Fotofair toegangsticket en een cadeaubon van € 10,00 van Transcontinenta

Na drie jaar, 306 interviews en 1846 foto’s was het zo ver: het populaire fotoproject Humans of Tilburg verscheen in boekvorm. Voor wie het nog niet kent: ‘Humans’ geeft op social media een mooie dwarsdoorsnede van de stad. Fotografe Merel van Dooren portretteert er gewone Tilburgers, vaak met een deel van hun levensverhaal. Soms grappig of lichtzinnig, vaak ontroerend. Humans biedt dan ook een mooi inkijkje in Tilburg anno nu.  Het project is gebaseerd op het immens populaire ‘Humans of New York’, die Facebook-pagina heeft meer dan 18 miljoen volgers en er zijn meerdere fotoboeken van uitgebracht. Bij Humans worden de, vaak op straat,  geportretteerden van een persoonlijke quote of verhaaltje voorzien.

Mensen vergissen zich wel eens in hoeveel tijd het kost om zo’n interview uit te werken. Ik ben zelf fotograaf, geen taalwonder, dus ik moet daar heel vaak overheen lezen. En je schrijft het voor iemand die niet bij het gesprek was, terwijl je zelf daar met een bepaald gevoel weggaat. Dat probeer je over te brengen.

Door haar innemende persoonlijkheid en haar eigen manier van werken weet Merel snel contact te maken met de mensen die ze ontmoet om ze vervolgens zo vast te leggen dat hun persoonlijkheid het best tot uiting komt. Tijdens het maken van alle portretten voor haar eerste boek, vormde zich het idee bij Merel dat ze nog iets extra’s wilde toevoegen aan haar straatportretten. “Hoe kan ik de mensen op straat op een andere, unieke, en bijzondere manier vastleggen. Door gebruik te maken van verschillende Lensbaby objectieven kan ik voor iedere persoon de meest passende atmosfeer creëren en zo zelfs op straat een unieke foto maken”.

Tijdens de lezing geeft Merel een kijkje in de wereld van het maken van spontane portretten van mensen die je op straat ontmoet. Hoe stap je op iemand af? Wanneer gebruik je een Lensbaby Velvet Optic? Wanneer een Lensbaby Burnside? Of een Lensbaby Twist 60 of Sol 45?

En hoe hoe ga je dan te werk om het optimale effect uit het Lensbaby objectief te halen?

(BOEK HIER) € 15,00 –  Zondag 10:30 stand nr.1

 

Ontvang een Transcontinenta kortingsbon t.w.v € 10,00

Na afloop van de lezing ontvangt iedere deelnemer een Transcontinenta kortingsbon die € 10,00 korting geeft bij aankoop van NiSi filters en/of een ZEISS objectief. Deze kortingsbon is alléén geldig op de Fotofair bij aankoop bij Kamera-Express en is dus niet te gebruiken bij andere (online) aanbieders.

Bij deze workshop heb je een Fotofair toegangsticket nodig, deze kun na je bestelling gratis aan vragen bij Transcontinenta. (marketing@transcontinenta.nl)

Als je de e-mail verstuurd vermeld bij Onderwerp; Fotofair toegangsticket. Vermeld je NAW gegevens, besteldatum en ordernummer, dan krijg je van hun de toegangsticket(‘s) toegestuurd via de e-mail.

Translate »