TIJDENS DE FOTOFAIR 2019 GEVEN WE DRIE GRATIS EXCURSIES WEG: BEZOEK ONZE STAND NR.52

Masterclass: Natuurfotografie – van voorbereiding tot uitvoering. VOL

Een masterclass door professioneel natuurfotograaf en –filmer Rob Dijkstra (zie ook wildvannatuur.com) zal je veel praktische tips opleveren. Je zult van heel dichtbij kennis maken met zijn manier van werken.

Rob is bevlogen fotograaf en filmer die werkt onder de naam WILDvanNATUUR en heeft een vrijwel onstuitbare passie voor diezelfde natuur. Minimaal één keer per week is hij tijdens de zonsopkomst in de natuur. Hij zegt daarover: “Op die manier kom je soms op plaatsen waar je al vaker geweest bent, maar die plek staat dan opeens letterlijk in een heel ander licht… Dat kan komen door het gouden zonsopganglicht, een spontane ontmoeting met een dier of een detail dat je pas nú opvalt.”

Tijdens de masterclass zal Rob je laten ervaren hoe het is om ‘op een andere manier te gaan kijken naar je omgeving’. Hij doet dat op zijn eigen luchtige en directe manier. “Een foto neem je niet… die MAAK je. Door nauwkeurig je standpunt en compositie te bepalen, te kijken naar de mogelijkheden van het licht, de juiste timing en goed gebruik van de techniek kun je – in plaats van een nietszeggend kiekje – een foto maken waarmee je met glans de PhotoMaster fotowedstrijd wint.”

Vragen als: “Hoe krijg ik schuwe dieren voor mijn lens?” , “hoe kan me op de juiste manier voorbereiden als ik NIET weet wat ik tegen ga komen?” en “heeft camouflage zin?” zullen worden behandeld.

De vele tips van Rob helpen je om met een frisse blik naar natuurfotografie te kijken, en je inspireren naar een hoger niveau.

Deze masterclass is dus vooral een mooie opstap je eigen stijl te gaan ontwikkelen!

We beginnen met de Masterclass om 14.30 uur . Na een korte introductie, ondersteund door wat van z’n eigen inspirerende beelden, zal Rob je meenemen het bos in om je ogen te openen voor de mogelijkheden die hij erin ziet.

Lengte totaal 2½ uur maximaal 15 deelnemers

Zelf meenemen: je camera met groothoek en telezoomlens (of een bridgecamera), geladen accu en natuurlijk een geheugenkaartje met ruimte. Als je notities wilt maken neem dan pen en papier mee. Hou er rekening mee dat we het bos in gaan (wandelschoenen) en dat je mogelijk op de grond moet gaan liggen voor de juiste compositie. Neem dus een plastic zak mee als je niet vies wilt worden.

    Schema Masterclass zaterdag 25 mei – 2½ uur    
starttijd   Locatie Naam Masterclass    
14:30 Stand 52 buiten Natuurfotografie met Rob op locatie € 59,00 VOL
    Schema Masterclass zondag 26 mei – 2½ uur    
14:30 Stand 52 buiten Natuurfotografie met Rob op locatie € 59,00 VOL

Voor elke workshop/Masterclass heb je ook een toegangskaart nodig van de Fotofair.

Bio: Rob Dijkstra

Rob verhuisde op zijn 12ejaar naar een huis aan de rand van het bos. Dit was voor hem het moment van werkelijk ‘thuiskomen’: zwervend door de Veluwse bossen voelt hij zich volkomen op zijn gemak. Sinds die tijd is het alleen maar méér geworden: soms is hij dagenlang van huis. Zijn natuurpassie bepaalt zijn levensritme.

Rob doet nooit mee aan fotowedstrijden: “ik vind dat je als professional geen eerlijke tegenpartij bent voor hobbyisten, die zijn dan bij voorbaat in het nadeel. Daarbij gaat het mij niet om een vluchtige prijs of een titel. Ik wil dat mensen van mijn werk een ‘wów’’ gevoel overhouden omdat zij dat zelfvinden.

Rob is breed in zijn voorkeuren en ervaring: hij houdt net zoveel van de Veluwse bossen als van de natte natuur (de bevers Gelderse Poort / de Biesbosch), bergen (o.a. de Alpen en de Dolomieten), hoogvlakten (o.a. Madeira) en ruwe kusten (zoals de Opaalkust). Zijn lezingen en workshops zijn net zo breed als zijn excursie- en workshop aanbod: kijk maar eens op www.WILDvanNATUUR.com.

Rob is een echt outdoormens: hij klimt ‘via ferrata’ routes in de bergen, heeft een kano en een mountainbike waarmee hij regelmatig de natuur intrekt en schuwt een ijskoude tocht op sneeuwschoenen door de Hautes Fagnes niet. Hij ziet zichzelf als avonturier… maar wel met beide benen op de grond.

“Omdat ik mensen graag wil stimuleren zelf aan de gang te gaan krijgen alle deelnemers aan de Fotofair workshop ook nog een persoonlijk aanbod. De prijs van de workshop heb je op die manier weer direct terugverdiend.”

De facebookpagina van WILDvanNATUUR is www.facebook.com/WILDvanNATUUR

Voor vragen en/of reserveringen kun je kijken op www.WILDvanNATUUR.com of een bericht sturen naar info@wildvannatuur.com

WILDvanNATUUR is specialist op het gebied van foto-excursies en natuurbeleving.

Excursieleider Rob Dijkstra vat het zelf kort en krachtig samen: “ík breng je naar de plek waar je wilde dieren kunt ontmoeten…”

Het programma biedt je mogelijkheden om het hele jaar buiten actief in de natuur te zijn: zo zijn er winterexcursies in de Belgische Hoge Venen (met sneeuwgarantie), wildexcursies te voet of per fiets, snorkelexcursies en vaarexcursies in fluisterboot of kano. We bezoeken ook relatief onbekende gebieden zoals de Nieuwe Wildernis (de Gelderse Poort), misschien wel het onbekendste en wildste stuk natuur van Nederland met bevers, alle grote watervogels, wilde paarden en ruige ruimte waar je vrij mag struinen…..

En natuurlijk zijn we volop actief bij de bronst van de edelherten en de damherten, ook op een superlocatie in Denemarken. Er zijn ook boomkikker-en vogelexcursies. Jonge sterns die op hun drijvende nesten om voedsel bedelen: je kunt ze zélf fotograferen vanuit een comfortabele fotohut. Maar ook voor enthousiaste wandelaars hebben we mooie natuurbelevingstochten zoals over de langste hangbrug van Duitsland.

Maar er is meer: wil je leren fotograferen in één dag? Tijdens onze technische workshops leer jij je eigen apparatuur snel en doeltreffend te gebruiken. De jarenlange foto-ervaring van de cursusleider staat garant voor een praktische aanpak. Je kunt ook leren filmen of photoshoppen in één dag.

De excursielocaties zijn gekozen in Nederland, België en gebieden in Frankrijk, Duitsland en Denemarken. Haalbare afstanden met verrassend veelzijdige locaties. En is de locatie voor jou wat verder weg? WILDvanNATUUR biedt ook tweedaagse foto-excursies met overnachting(en) in Frankrijk en Denemarken.

WILDvanNATUUR heeft een eigen App waarmee je kunt boeken voor foto-excursies met mooi-weer-garantie (ja… dat bestaat echt…).
Wil je meer zien: kijk op onze website www.wildvannatuur.com
Tot ziens in onze stand (locatie stand nr. 52)

 

Translate »