Workshop Beeldbewerking door Dennis Polman

Workshop Beeldbewerking met Dennis Polman

Deze workshop is in een lezingvorm, hier heb je geen camera nodig.

90 Minuten maximaal 9 deelnemers

Prijs is inclusief toegangsticket Fotofair 2020

Zie hier onze speciale Covid pagina met meer informatie.

Dag Tijd Prijs
Zaterdag 26 september 10.30 – 12.00 € 39,-
Zaterdag 26 september 15.30 – 17.00 € 39,-
Zondag 27 september 10.30 – 12.00 € 39,-
Zondag 27 september 15.30 – 17.00 € 39,-

Deze workshop in een lezingvorm geeft een overzicht van de workflow , van opname tot bewerkt beeld.

In eerste instantie komen de werkwijze en het gebruikte fotomateriaal aan bod, die bepalend zijn voor het maken van de geschikte opnames.

Vervolgens bespreekt Dennis aan de hand van een voorbeeld hoe hij Lightroom en Photoshop gebruikt om de gemaakte foto’s te vormen tot het gewenste eindresultaat.

Dennis fotografeerd voornamelijk bij zonsopkomst en ondergang. Zijn specialiteit is avondfotografie en longexposure fotografie.  

Enkele thema’s:

– Complete workflow van het samenvoegen van meerdere opnames in Lightroom en Photoshop.

– Belangrijke functies in Lightroom.

– Het werken met laag en aanpassingslagen in Photoshop.

– HDR foto’s bewerken.

– Dodge en burn.

– Werken met het verloopgereedschap.

– Tips en trucs om het je foto’s naar een hoger niveau te brengen.

– Vragenronde 

Deze workshop/lezing is echter geen basiscursus Lightroom/Photoshop, maar vooral een uiteenzetting van hoe Dennis deze programma’s creatief gebruikt om foto’s te kneden naar zijn eigen stijl. Enige kennis van lagen en maskers kan een pluspunt zijn. 

Workshop prijs is inclusief toegangsticket tot de Fotofair 2020

Dennis Polman is van oorsprong kunstschilder. Zijn schilderwerk is erg sprekend en bevat veel levendige kleuren. De uitgangspunten van zijn werk als kunstschilder  vormen de basis van zijn manier van fotograferen. Met als gevolg originele en inspirerende composities en veel kleurgebruik in zijn foto’s. Dennis is een professioneel fotograaf en werkt onder het label Dennisart Fotografie.

In 2018 was Dennis Grote Paul een prijs wat jaarlijks uitgereikt wordt aan die fotograaf die volgens eigen vakgenoten de beste topfotograaf van Nederland is.

Dennis: “In mijn periode als kunstschilder, was ik beroepsmatig actief op de gebieden Marketing en Public Relations.
Ik volgde alle relevante trainingen op het gebied van digitale beeldbewerking en bewerkte de foto’s van alle ingehuurde fotografen.
Achteraf gezien blijkt het voor mij een goede volgorde te zijn geweest om eerst beeldbewerking met gebruik van Photoshop en Lightroom goed onder de knie te krijgen en pas daarna aan te vangen met fotograferen. Daardoor houd ik bij het maken van de foto’s al rekening met de nabewerking en dit scheelt tijd en zorgt per definitie voor een beter eindresultaat. Dit zie je terug in mijn foto’s. Fotograferen heb ik mezelf eigen gemaakt. Uiteraard door gewoon met de camera op pad te gaan, maar ook door veel vakliteratuur te lezen. Dennis fotografeert voornamelijk in Nederland, waarbij de mooiste plekken door hem in beeld worden gebracht.  Als professioneel fotograaf geeft Dennis workshops. Hij haalt veel voldoening uit het delen van kennis en het inspireren van anderen voor het mooie vak fotografie. Het idee dat het altijd beter kan is zijn drijfveer om vernieuwend en creatief te blijven.