Meer met filters door Bob Luijks

FotoVideoRetail - Benro

Meer met filters door Bob Luijks

60 Minuten alleen op zaterdag

Prijs is inclusief toegang tot de Fotofair 2020

Workshop is in een lezing vorm

Zie hier onze speciale Covid pagina met meer informatie.

Dag Tijd Prijs
Zaterdag 26 september 10.15 – 11.15 € 17,50

Met de komst van de digitale camera leken typische analoge accessoires, zoals filters, te verdwijnen. Je kunt immers toch alles op de computer doen. Aanvankelijk leek dit ook te gebeuren, want filtermerk na filtermerk ging failliet en er bleef slechts een handvol merken over. De opmars van de digitale camera zorgde echter voor een omgekeerde revolutie. Fotograferen met filters is op dit moment populairder dan ooit. Dat betekent ook dat je tegenwoordig uit enorm veel filters kunt kiezen. Welke filters zijn er allemaal en welke zijn echt nuttig? Hoe kies je je filters en natuurlijk, hoe gebruik je ze? Je hoort het allemaal tijdens de presentatie ‘Meer met filters’.

Bob Luijks is fulltime professioneel natuurfotograaf uit het prachtige Limburg. Hij raakte ongeveer vijftien jaar geleden besmet met het fotografievirus. Waar het aanvankelijk ging om het vastleggen van zijn waarnemingen, wilde Bob al snel meer: de natuur next door van haar mooiste kant laten zien. In de fotografie kun je Bob het best typeren als een duizendpoot.
Het fotograferen vormt slechts een vertrekpunt voor alle andere activiteiten en werkzaamheden, zoals het schrijven van tijdschriftartikelen en boeken, het vormgeven daarvan, het overdragen van zijn passie via workshops, fotosafari’s en presentaties. In totaal schreef hij een vijftal eigen boeken en werkte hij aan nog eens meer dan tien praktijkboeken mee. Zijn ‘Praktijkgids filters in natuur- en landschapsfotografie’ bewijst dat Bob dé expert is op filtergebied. Sinds 2018 is Bob hoofdredacteur van Natuurfotografie Magazine, het blad dat zes keer per jaar de lezer informeert en vooral inspireert over al het moois dat natuurfotografie heet.