Wanneer gebruik je filters? door Marijn Heuts

FotoVideoRetail - Benro

Wanneer gebruik je filters? door Marijn Heuts

60 Minuten alleen op zondag

Prijs is inclusief toegang tot de Fotofair 2020

Workshop is in een lezing vorm

Zie hier onze speciale Covid pagina met meer informatie.

Dag Tijd Prijs
Zondag 27 september 13.00 – 14.00 € 17,50

Filters, je kunt ze gebruiken om je foto’s technisch beter te maken, zoals het overbruggen van grote contrasten tussen de lucht en het onderliggende landschap. Maar je kunt filters natuurlijk ook gebruiken om je creativiteit aan te wakkeren. Een bekend voorbeeld hiervan is het werken met lange sluitertijden. Het effect gaat verder dan alleen het vervagen van de zee of de lucht. Wat als je een dergelijk filter nu eens inzet voor andere creatieve ideeën? Tijdens deze lezing leer je het gebruik van filters van een andere, meer creatieve kant kennen. Alle remmen mogen los! Ps(ssst): Geheel tegen de wens van Benro Benelux in zal Marijn je ook vertellen in welke gevallen het níet gebruiken van filters de betere keuze is.

Marijn Heuts is een natuurfotograaf die net zo lief landschappen fotografeert als dieren, planten en abstracten, maar altijd met een eigen en dikwijls creatieve insteek en gevoel voor licht en compositie. Meestal is Marijn te vinden in de directe omgeving van zijn woonplaats in Limburg, maar als het even kan reist hij naar de wildernis van zuidelijk en oostelijk Afrika. Behalve in de fotografie vindt Marijn in het schrijven een manier om zijn gevoel en gedachten in iets tastbaars om te zetten en te delen met de wereld. Marijns werk is meermalen in de prijzen gevallen bij onder meer GDT, Asferico, Glanzlichter en de Lowland Photo Contest.

Marijn biedt fotoreizen aan naar onder meer de Lofoten in Noorwegen, Zuid-Afrika en Kenia. Voor Natuurfotoworkshop begeleidt hij enkele keren per jaar workshops in de Brabantse en Limburgse natuur. Via zijn website kun je terecht voor videotutorials over beeldbewerking, specifiek voor natuurfotografen.