Masterclass Fine ART Fotografie Carola Kayen-Mouthaan

Masterclass Fine ART fotografie

150 Minuten stand/tent nr.09

Masterclass prijs is inclusief toegangs tot tot de Fotofair 2021

Inclusief Fine Art Fotografie certificaat van Carola Kayen-Mouthaan.

Dag Tijd Prijs
Zaterdag 3 juli 10.30 – 13.00 € 89,-
Zaterdag 3 juli 14.30 – 17.00 € 89,-
Zondag 4 juli 10.30 – 13.00 € 89,-
Zondag 4 juli 14.30 – 17.00 € 89,-

Tijdens mijn masterclass wil ik jullie meenemen in mijn ideeën en fantasie van de  Fine art fotografie.

Er zullen diverse modellen zijn, Ook heb ik diverse kostuums o.a. uit de Oekraïne en Polen waar ik in   2019  en 2020  zelf een workshops Fine art fotografie heb gevolgd.

 

De onderwerpen die o.a. aan de orde komen zijn:

Hoe komt een creatieve fine art foto tot stand

Verschillende lampopstellingen met daarbij de behorende uitleg

De pose van het model

Een makkelijke manier om het haar van je model te veranderen tijdens een shoot

Opstelling van de attributen

Accessoires met een budget

“TIP NEEM PEN EN PAPIER MEE”, in de masterclass komt mijn Photoshop werk niet echt aan de orde daar zijn echt mijn workshops voor nodig, omdat ik zo ontzettend veel verschillende dingen in Photoshop doe, maar ik zal jullie wel een aantal kleine tips hierover geven.

Mijn naam is Carola Kayen-Mouthaan, mijn passie is Fine Art fotografie. Ik heb het voorrecht dat ik in 2021 weer masterclass mag geven op de FotoFair.

Ik zal jullie eerst wat over mijzelf vertellen.

Ik ben 52 jaar oud, gelukkig getrouwd met mijn man Toon, die tevens mijn artdirector is, deze functie is hem ooit tijdens een lezing in Engeland toebedeeld. Veel van mijn ideeën verzin ik ook samen met hem en bepaalde props worden door hem gemaakt. Ik hou ervan om foto’s te maken die afwijken van de standaardfoto’s, zoals een meisje die zichzelf schildert, Modellen met een wit gezicht.  Ik werk ook heel graag met modellen die in de fotografie wereld niet standaard/perfect zijn zoals bijvoorbeeld, Kindjes met downsyndroom, mensen met een zichtbare handicap ik vind het dan mooi om de nadruk juist niet daarop te leggen maar op het verhaal van de foto. In mijn ogen is ieder mens mooi, want schoonheid zit aan de binnenkant en niet aan de buitenkant.

Het liefst werk ik met echte dieren, die zijn zo heerlijk onvoorspelbaar. Voor mij moet een fine art foto gevoel uitstralen en dat is wat ik probeer in mijn foto’s vast te leggen. Ik geef ook lezingen in Nederland en buitenland over mijn passie in de Fine Art fotografie. Ook geef ik masterclasses/workshops in Nederland en buitenland.

In 2018 had ik de eer om de wedstrijd Photomaster Benelux te winnen, daar ben ik nog steeds super trots op.

Ik heb al diverse prijzen mogen ontvangen voor mijn werk en daar ben ik erg trots op. Mijn foto’s hebben ook al op een aantal exposities gehangen In Duitsland, Egypte, Rome, Cape town, London, Italië, Berlijn en op diverse plekken in Nederland.

Ik hoop jullie te zien op de foto fair 2021 tijdens mijn masterclass