Masterclass High Speed Fotografie door Ellen Reus

Masterclass High Speed Fotografie

90 Minuten maximaal 9 tot 12 deelnemers.

Word in kleinere groepjes verdeeld (dus niet met 12 tegelijk)

Prijs is inclusief toegangsticket Fotofair 2020

Zie hier onze speciale Covid pagina met meer informatie.

Dag Tijd Prijs
Zaterdag 26 september 10.15 – 11.45 € 75,-
Zaterdag 26 september 12.45 – 14.15 VOLGEBOEKT
Zaterdag 26 september nog 1 15.30 – 17.00 VOLGEBOEKT
Zondag 27 september 10.15 – 11.45 VOLGEBOEKT
Zondag 27 september nog 1 12.45 – 14.15 VOLGEBOEKT
Zondag 27 september nog 1 15.30 – 17.00 € 75,-

Tijdens deze masterclass high speed fotografie gaan jullie momenten vastleggen, die te snel gaan om met het blote oog te zien. Diverse voorwerpen (al dan niet gevuld), zoals kerstballen, glazen en ballonnetjes, worden door middel van een luchtbuks of een kruisboog kapot geschoten. Het fotomoment is net na de inslag van de kogel of tijdens of na het doorboren met de pijl.

Deze snelle beweging kun je gewoon met je eigen camera vastleggen! Tenminste als je de belichting handmatig kunt instellen, zodat je onder meer een lange sluitertijd kunt kiezen (2 hele sec.). Het klinkt misschien raar, een lange sluitertijd, want we hebben het immers over high speed fotografie, dus snelle bewegingen, maar tijdens de masterclass zal dit helemaal duidelijk worden.

We beginnen de masterclass met een korte uitleg over high speed fotografie, de te gebruiken apparatuur en de instellingen van de camera. Veel tijd zullen we hier niet aan besteden, zodat je vooral veel tijd overhoudt om zelf, tegelijk met je medecursisten, spectaculaire foto’s te maken.

De masterclass duurt 1,5 uur en wordt zowel op zaterdag als op zondag 3 x gegeven.

Tijdens de masterclass zal de groep in twee groepjes van 6 cursisten worden gesplitst. Eerst mogen de eerste 6 cursisten zittend fotograferen en mogen de andere 6 cursisten vanuit stand fotograferen en daarna wisselen we dit om. Op deze manier zijn alle cursisten verzekerd van mooie foto’s die afwijken van de doorsnee foto’s.

Om deel te nemen aan deze masterclass hoef je geen bijzondere apparatuur aan te schaffen. Wat je mee moet brengen is uiteraard je camera (die handmatig in te stellen is), een leeg geheugenkaartje en een volle accu. Heb je een statief, neem deze dan zeker mee. Heb je geen statief, probeer er dan één van iemand te lenen. De masterclass is ook zonder statief te volgen, maar je maakt het jezelf wel moeilijker. Een zoom objectief met een beetje telebereik is ideaal, bijvoorbeeld een 70-200 mm voor fullframe of het equivalent daarvan voor de cropcamera’s. En tot slot is een draadontspanner makkelijk. Deze is overigens niet noodzakelijk, maar als je hem toch al hebt…

Wanneer je zelf spullen hebt die je graag op de foto zet (kerstballen, glazen, gloeilampen of andere zaken waarvan je denkt dat het leuk is om kapot te schieten), neem deze dan gerust mee naar de masterclass. Ik kan geen garantie geven dat we alles wat je meeneemt ook daadwerkelijk kunnen fotograferen, maar ik zal zeker kijken of het te regelen valt!

Wanneer je nog bier op voorraad hebt dat over de datum is, dan stel ik het ook zeer op prijs als je dit mee wilt nemen, aangezien we hier de kapot te schieten bierglazen mee vullen.

High speed fotografie geeft mooie resultaten, maar is niet geheel zonder risico. Er wordt met een luchtbuks geschoten en een kogel kan afketsen op het te schieten voorwerp. Ook schieten we met een kruisboog en dat is eigenlijk een gevaarlijker wapen. Echter is de kans dat je door een pijl verwond wordt kleiner, aangezien pijlen bijna nooit afketsen. De voorwerpen spatten in scherven uiteen. Hierdoor bestaat theoretisch de kans dat, ondanks dat je niet heel dichtbij zit, jij of je camera worden geraakt. Dit klinkt misschien erg verontrustend, maar er is nog nooit iemand ernstig gewond geraakt en er is nog nooit een camera beschadigd geraakt!! Voor de zekerheid worden er veiligheidsbrillen ter beschikking gesteld gedurende de masterclass en het gebruik ervan is verplicht.

Wanneer je de masterclass hebt gevolgd, kun je je aanmelden bij het fotoforum van KOM FOTOGRAFEREN. Daar zal je in het speciale gedeelte voor cursisten onder andere een tutorial vinden hoe je de gemaakte high speed foto’s eenvoudig kunt bewerken. (Wanneer je de masterclass niet gevolgd hebt, ben je natuurlijk ook welkom om je aan te melden, alleen zul je niet in het speciale stukje voor de cursisten kunnen.) Het forum gaat volgens planning in januari 2020 van start, dit zal ook op de site en de Facebookpagina van KOM FOTOGRAFEREN worden aangekondigd.

Word abonnee van ons YouTube Kanaal

Ellen Reus is al bijna 15 jaar werkzaam als professioneel fotograaf en zij heeft al vele internationale titelprijzen op haar naam staan. Sinds 2008 verzorgt zij naast haar fotowerk diverse workshops, cursussen en privé-lessen fotografie. Zij doet dit met heel veel kunde en passie wat ook blijkt uit de enthousiaste reacties van haar cursisten.

Mede daardoor heeft Ellen besloten zich nog meer te specialiseren in het overdragen van haar kennis en heeft zij naast haar fotografiebedrijf Wolves fotografie (www.wolves-fotografie.nl), KOM FOTOGRAFEREN opgericht. Bij KOM FOTOGRAFEREN (www.komfotograferen.nl) kun je veel verschillende workshops en/of cursussen volgen. Je kunt zowel workshops/cursussen volgens om kennis op te doen en algemeen beter te leren fotograferen (denk hierbij aan de workshop/cursus fotografie voor beginners, een vervolgcursus fotografie,  en de workshop flitsen met de reportageflitser), als om je te verdiepen in een speciale richting (zoals bruidsfotografie, studiofotografie of dierenfotografie in de studio), en om gewoon een leuke dag te hebben (de funworkshops zoals high speed fotografie en druppel- en plonsfotografie). Ook is er nog de mogelijkheid om privélessen fotografie en/of fotobewerking te volgen.

Masterclass High Speed Fotografie door Ellen Reus
Masterclass High Speed Fotografie door Ellen Reus
Masterclass High Speed Fotografie door Ellen Reus
Masterclass High Speed Fotografie door Ellen Reus
Masterclass High Speed Fotografie door Ellen Reus
Masterclass High Speed Fotografie door Ellen Reus
Masterclass High Speed Fotografie door Ellen Reus
Masterclass High Speed Fotografie door Ellen Reus
Masterclass High Speed Fotografie door Ellen Reus
Masterclass High Speed Fotografie door Ellen Reus
Masterclass High Speed Fotografie door Ellen Reus