Masterclass Studio Spelen met Kleurlicht door Josefien Hoekstra

Masterclass Studio Spelen met Kleurlicht Josefien Hoekstra

150 Minuten Stand nr. 07 Maximaal 12 deelnemers

Prijs is inclusief toegang tot de Fotofair 2021

Dag Tijd Prijs
Zaterdag 3 juli 10.00 – 12.30 € 89,-
Zaterdag 3 juli 14.00 – 16.30 € 89,-
Zondag 4 juli 10.00 – 12.30 € 89,-
Zondag 4 juli 14.00 – 16.30 € 89,-

Kleur is overal, en beïnvloedt je gemoedstoestand wellicht meer dan je zou denken. Om de juiste emotie, sfeer en boodschap over te brengen speelt kleur een belangrijke rol in je beeld. In deze workshop leer je alles over het effectief gebruiken van kleur in je foto’s. Hoe maak je de beste keuzes, welke kleur past bij welke sfeer en wat combineert nou echt het mooiste met, bijvoorbeeld, rood? We gaan kijken naar welke kleuren werken met de huid van je model, welke styling en make-up daar bij past, wat we kunnen toevoegen en welk licht toevoegt aan de sfeer. Daarnaast gaan we ook kijken naar het gebruik van gekleurd licht! Breng nog meer spanning en sfeer in je foto’s door je licht in verschillende tinten te kleuren. Naast het praktische en technische gedeelte komt er met zo’n onderwerp uiteraard ook een stukje gevoel en persoonlijke voorkeur bij kijken, en mogen mensen zelf uitproberen welke kleurencombinaties hun voorkeur hebben.

Inhoud Masterclass:

  • Voorbeelden, bespreken kleuren (welke kleur staat waarvoor in de kunst?), kleurenwiel en het effect van bepaalde tinten en kleurcombinaties aan de hand van presentatie. (is het mogelijk een projector/beamer in de tent te krijgen voor de presentatie?)
  • Uitleg keuzes kleuren styling voor workshopmodel
  • Paar voorbeelden schieten (met wit licht)
  • Deelnemers foto’s laten maken, evt andere combinaties laten proberen
  • Wanneer iedereen aan de beurt geweest is stukje over gel belichting praten, belichting aanpassen door toevoeging 1 kleur, laten zien wat dit doet, uitleggen hoe/waarom. Evt nog 1 kleur toevoegen.
  • Deelnemers foto’s laten maken
  • Vragen
  • Einde

Josefien Hoekstra staat bekend om haar indrukwekkende, kleurrijke beelden. De studiofotografe vindt het belangrijk om diversiteit te laten zien en om mensen op hun mooist weer te geven.  Josefien is vrij jong begonnen met fotografie en modellenwerk en haar passie is alleen maar gegroeid. Je kunt haar omschrijven als eigenzinnig met een duidelijke visie en een hart voor mensen. Kenmerkend voor haar werk is sterk gebruik van licht en kleur op een creatieve manier.

In haar fotografie laat ze graag een sterke (vrouwelijke) energie en de diversiteit van mensen zien. Alle vormen, maten en huidskleuren. Ze deelt haar kennis graag met anderen, maar ze is ook van mening dat je nooit bent uitgeleerd. 

“Zo veel mensen hebben te maken met stress vanwege regeltjes en verwachtingen van anderen, hoe heerlijk is het om dat in je fotografie helemaal los te kunnen laten? Ik vind het geweldig om mensen te inspireren en te laten zien wat ze allemaal kunnen doen wanneer ze creatief durven te denken. Tijdens mijn workshops moedig ik mensen altijd aan om mijn lessen en adviezen zeker goed in zich op te nemen, maar vooral om daar vervolgens een eigen draai aan te geven. Have fun with it!”