Extreme macrofotografie door Marco Jongsma

FotoVideoRetail - Laowa

Extreme macrofotografie door Marco Jongsma

60 Minuten alleen op zondag

Prijs is inclusief toegang tot de Fotofair 2020

Workshop is in een lezing vorm

Zie hier onze speciale Covid pagina met meer informatie.

Dag Tijd Prijs
Zondag 27 september 15.45 – 16.45 € 17,50

Je ziet ze vast wel eens voorbijkomen, van die prachtige close up-foto’s van insecten met enorm veel detail. Ben jij benieuwd hoe deze beelden ontstaan? Kom dan naar deze lezing over extreme macrofotografie. Na een korte introductie met enkele voorbeelden neemt extreme macro/wetenschapsfotograaf Marco Jongsma je mee op reis in zijn kleine wereld. Sinds enkele jaren houdt hij zich bezig met het maken van extreme foto’s van insecten. Marco is altijd op zoek naar perfectie in zijn beelden en verbeteringen in zijn werk. Hiervoor werkt hij ook onder meer samen met natuurorganisaties, zodat hij mensen ook het onbekende van de natuur kan laten zien.

Voor zijn werk maakt Marco Jongsma gebruik van macrorails, Laowa-, Canon- en soms zelfs microscoop-objectieven. Door zijn duidelijke en simpele manier van uitleg zal deze tak van fotografie geen raadsel meer voor je zijn als je de lezing extreme macrofotografie volgt. Aan het einde ben je namelijk in het bezit van alle informatie om zelf aan de slag te gaan met extreme macrofoto’s.

Marco Jongsma is nog niet heel lang aan het fotograferen, maar heeft inmiddels veel ervaring opgedaan als het gaat om extreme macrofotografie. De laborant uit Lemmer is enkele jaren geleden ‘verliefd’ geraakt op dit soort beelden via Instagram en wilde daarna niets liever dan zelf aan de slag gaan met deze enorme vergrotingen. Naast extreme macrofotografie gaat Marco ook graag op pad met zijn camera om de schoonheid van de natuur vast te leggen.