Masterclass Magical Lightart Fotografie door Liesbeth van Asselt

Masterclass Magical Lightart Fotografie

120 Minuten stand/tent nr.06

Maximaal 15 deelnemers vergeet niet je camera en statief mee te nemen

Prijs is exclusief toegang tot de Fotofair 2022, je hebt ook een toegangsticket nodig.

Dag Tijd Prijs
Zaterdag 2 juli 10.00 – 12.00 € 69,-
Zaterdag 2 juli 14.00 – 16.00 € 69,-
Zondag 3 juli 10.00 – 12.00 € 69,-
Zondag 3 juli 14.00 – 16.00 € 69,-

Masterclass Magical Lightart team Liesbeth van Asselt(Stapfoto)

Je wilt eens wat anders. Je wilt experimenteren met lightpainting, maar je wilt daarin een stap verder gaan dan anderen. Je wilt je grenzen verleggen. Door lightpainting te combineren met rook, gekleurd licht, flitslicht en gobo’s (is een  sjabloon voor het licht)  bijvoorbeeld. Let’s go magic!

Die magie creëren we ook door bijvoorbeeld met blacklight te werken, het voor het oog onzichtbare uv-licht. Ons model gebruikt make-up, sierraden en kleding die gevoelig is voor uv-licht.

Zeker weten dat de ooohh’s en aaaahh’s niet van de lucht zijn! Natuurlijk combineren we blacklight met lightpainting om je met echt unieke beelden naar huis te laten gaan.

“Dit is lightpainting next level!”

Maar dat is nog lang niet alles… We gaan nog veel meer gekke dingen doen. Onweer maken bijvoorbeeld. Al hopen we natuurlijk op een zonovergoten Fotofair 😉.

Liesbeth vertelt je bij iedere opstelling welke huis-, tuin- en keukenspullen ze gebruikt voor haar lightpainting foto’s.

Dure apparatuur is echt niet nodig om spectaculaire foto’s te maken.

Natuurlijk gaat ze ook in op de instelling van lampen, flitsers en camera.

De afgelopen jaren was de workshop lightpainting erg populair.

Nu we deze unieke combinatie van lightpainting met blacklight, flitslicht, rook en gobo’s aanbieden, verwachten we dat de workshop nog sneller vol zal zitten dan voorheen.

Wil je meedoen, schrijf je dan snel in, want VOL = VOL. 

Neem een camera mee die handmatig in te stellen is en een statief. Een lens met een groot bereik (18-200 e.d.) is handig. Of anders zowel een groothoek- als een telelens.

Basiskennis van de camera is gewenst. Dat wil zeggen dat je de camera op bulb in kunt stellen, dat je weet hoe je de ‘lange sluitertijden ruis reductie’ uit zet (als die er op zit) en hoe je de autofocus snel aan en uit kunt zetten.

Liesbeth van Asselt (Stapfoto) is bedrijfsfotograaf en docent fotografie. En schrijver van de boeken Lightpainting en Flash & Lightart.

 

Als docent geeft ze zowel beginners- als gevorderdencursussen als vele (creatieve) workshops. Waarvan “Lightpainting” er een is, maar daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook workshops Flash & lightart | Rook, gekleurd licht en gobo’s | paintsplash | creatieve technieken | blacklight | hondenfotografie | flitsen bij natuurfotografie en compositie.

Haar paradepaardje is de Stapfoto vakgroep. Een groep met vergevorderde fotografen die meer willen. Die tijd willen investeren in hun eigen ontwikkeling. En daarbij gecoacht willen worden door een enthousiaste vakfotograaf met veel kennis en ervaring. Twee van de vakgroepers gaan jullie vandaag ontmoeten, zij assisteren Liesbeth tijdens de masterclass.

Deze video geeft jullie een idee van onze voorbereidingen voor de Fotofair: https://youtu.be/SMOD62lGKoU.

Bekijk het volledige workshop aanbod van Liesbeth op stapfoto.nl/fotografiecursus

 

Zie hier het volledige overzicht van de workshops en masterclasses.