Masterclass Dansportretten door Ferry Knijn

Masterclass Dansportretten

150 Minuten

Prijs is inclusief toegangsticket Fotofair 2020

Dag Tijd Prijs
Zaterdag 13 juni 10.15 – 12.45 € 89,-
Zondag 14 juni 10.15 – 12.45 € 89,-

Altijd al mooie dansportretten willen maken? Dan is dit de workshop voor u!

In deze Masterclass ga ik je alles leren over het maken van more opreten van modern/klassieke Ballerina. Van het poseren met mooi zacht schilderachtig licht naar het bevriezen van sprongen.

Wat gaan we behandelen:

  • Het communiceren met en poseren van dansers
  • Maken van Moodboards
  • Focus technieken
  • Werken met flitslicht reflectieschermen
  • Verschillende technieken voor bevriezen van actie/sprongen
  • Nabewerking

Een statief is bij deze workshop handig om te gebruiken, heb je die nog niet heb ik ook Leofoto statieven te leen!

Om het maximale uit deze masterclass te kunnen halen verwacht ik van de deelnemers wel dat ze hun camera begrijpen. Dus weten hoe ze hem moeten instellen zowel manueel als half automaat, maar ook hoe je de flitsfuncties in camera aan kan zetten en bij systeemcamera’s de belichtingspreviews aan en uit kunnen zetten. Zodat ik vooral mijn aandacht bij het begeleiden van het fotograferen kan geven in plaats van het uitzoeken hoe je camera werkt.

Het vak van fotograaf ben ik in 2011 ingerold toen ik de vraag kreeg tijdens een muziekproductie klus ook te fotograferen. Fotografie begon ik leuker te vinden dan muziek productie en zo is het begonnen. Tegenwoordig ben ik fulltime internationaal reportage- en portretfotograaf en heb ik sinds 2015 mijn eigen studio in Nieuw-Vennep. Echter voor 80% van mijn portretwerk reis ik door de Nederland en omliggende landen. Mijn klanten bestaan vooral uit dansers, muzikanten, bedrijven, Ngo’s  en magazines.

De laatste jaren heb ik mij op het gebied van portretfotografie vooral gericht op het maken van krachtige portretten van mannen en het snel kunnen werken. Regelmatig heb ik met BN’ers gehad dat ik van minder dan een minuut tot een half uur had voor een portretsessie. Als je dan later hoort dat iemand erg bij was met zijn portret is dat één van de grootste complimenten die je kan krijgen.

Daarnaast is het maken van video’s voor klanten. Met name het maken van foto’s en video’s voor sociaal media gebruik. Daarnaast maak ik ook wekelijk vlogs en video’s voor mijn eigen youtube kanaal.

Masterclass Dansportretten door Ferry Knijn
Masterclass Dansportretten door Ferry Knijn
Masterclass Dansportretten door Ferry Knijn
Masterclass Dansportretten door Ferry Knijn
Masterclass Dansportretten door Ferry Knijn