Masterclass Event Fotografie door Cees Rijnen

Masterclass Event Fotografie

120 Minuten maximaal 12 deelnemers

Prijs is inclusief toegangsticket Fotofair 2020

Zie hier onze speciale Covid pagina met meer informatie.

Dag Tijd Prijs
Zaterdag 26 september 12.30 – 14.30 € 59,-
Zondag 27 september 12.30 – 14.30 € 59,-

Dat unieke moment dat paparazzi – fotografen van beroemdheden – de foto van hun leven kunnen maken is voor maar weinigen weggelegd. Precies dat inspireerde Cees Rijnen om in zijn al weer vijfde Masterclass voor FotoFair de deelnemers terplekke te gaan voorbereiden op juist die speciale plaat.

In deze nieuwe Masterclass brengt Cees Rijnen je bij hoe je mensen in situaties zoals events zo onopvallend mogelijk fotografeert. Hoe je voor die éne topfoto altijd goed voorbereid moet zijn! Hoe, en vooral wanneer compositie en licht óf schaduw jouw stijl kunnen boosten. Maar ook hoe je tijdens het schieten al over de uiteindelijke presentatie kan nadenken!

Fotowedstrijd
Zo´n foto met een zeker paparazzi gehalte is natuurlijk ook perfect om deel te kunnen nemen aan de PhotoMaster fotowedstrijd – want competities geven niet alleen kans op mooie prijzen (hier tot € 3.500!) maar zetten je als fotograaf vooral nóg meer op scherp.

En als één fotograaf deelnemers daar op kan voorbereiden is dat Cees Rijnen – in de laatste acht jaren nam hij deel aan talloze internationale wedstrijden. En ieder jaar en onder uiteenlopende jury´s worden zijn beelden meermalen bekroond.

IPP – Inspiratie, Preparatie en Presentatie

Vrijwel alle workshops en seminars gaan over inspiratie, met merkambassadeurs en andere fotografen – over hun eigen werk en apparatuur. In sommige seminars komt technisch advies wel eens aan bod, voor individuele coaching is vaak geen ruimte. Deze Masterclass kent drie facetten – IPP – waarbij de inspiratie deels bij deelnemers zelf wordt gezocht. Bij preparatie gaat Cees uit van individuele aanleg én visie om via briefings naar eigen beeldtaal te werken. En dat presentatie als laatste aan bod komt houdt niet in dat er minder waarde aan wordt gehecht – in tegendeel!!

Prikkelen om te ontwikkelen

Reclamefotograaf Cees Rijnen behaalde met zijn vrije fotografie tientallen bekroningen op zeer hoog internationaal niveau. Onafhankelijk welke categorie of competitie lukt het hem al jaren om zijn beelden steeds weer boven enorm groeiende aantallen inzendingen uit te laten steken. Vooral zijn ongedwongen en vrije manier van portretteren – mensen op straat, aan het werk of tijdens evenementen – zijn kenmerkend. Voor FotoFair deelt hij graag zijn ruime ervaring in fotografie én coaching om deelnemers te prikkelen zichzelf te ontwikkelen.

Persoonlijke coaching is de sleutel

Zo heeft hij dat bij de Famous Photographers School van de grote fotografen geleerd. Om vanuit eigen kwaliteiten je als fotograaf te verbeteren vraagt Cees je om enkele favoriete beelden mee te nemen. Vanuit die input kan hij je coachen om aan jouw beeldtaal te werken!

 

Inspirazzi Masterclass in het kort:

Inspiratie – Preparatie – Presentatie!

Groepjes indelen: briefen/fotograferen/reviewen, om beter individueel te kunnen coachen

Kort bespreken van je werk, thema en/of techniek – wat werkt voor jou/wat niet

Diverse te fotograferen activiteiten en/of personen tijdens FotoFair, met korte briefing

De presentatie: criteria voor presentatievormen  – optimaliseren voor print, boek of scherm

BELANGRIJK! Er wordt in deze masterclass dus actief gefotografeerd, en op basis van meegebracht beeldmateriaal gewerkt aan individuele mogelijkheden van de deelnemers.

Neem vooraf de tijd voor alle details – in het kiezen van je onderwerp, en zeker ook inzake de keuze van je apparatuur. Daarmee is jouw Masterclass al half geslaagd!!

Masterclass Eventfotografie door Cees Rijnen
Masterclass Eventfotografie door Cees Rijnen
Masterclass Eventfotografie door Cees Rijnen
Masterclass Eventfotografie door Cees Rijnen
Masterclass Eventfotografie door Cees Rijnen
Masterclass Eventfotografie door Cees Rijnen
Masterclass Eventfotografie door Cees Rijnen
Masterclass Eventfotografie door Cees Rijnen