Masterclass Natuurfotografie door Henri van Vliet

Masterclass Natuurfotografie

150 Minuten € 69,- stand/tent nr.15

Prijs is inclusief toegang tot de Fotofair 2021

Dag Tijd Prijs
Zaterdag 3 juli 11.30 – 14.00  €    69,00
Zondag 4 juli 11.30 – 14.00 €    69,00

Van een masterclass door professioneel (natuur)fotograaf Henri van Vliet mag je verwachten dat je veel indrukken op zal doen. Op een eigen onnavolgbare manier zal hij alle geheimen van de fotografie met je delen.
Zijn aanstekende enthousiasme en informele duidelijke manier van communiceren zal ongetwijfeld zorgen voor een fijne ongedwongen sfeer
Doorspekt met humor zal hij je bewust maken van je eigen fotografie en je flink inspireren
Henri legt gedurende enkele uren de nadruk op creativiteit. Anders dan anders soms, maar zeker fotograferen met een visie. Geen kiekjes, maar foto’s !
Vragen als: Hoe leg ik het juiste gevoel in mijn foto’s, hoe krijg ik een bepaalde sfeer, hoe vertel ik een verhaal? Zullen zeker worden behandeld.
De vele tips van Henri helpen je om met een frisse blik naar fotografie te kijken, te experimenteren , te spelen, met mogelijkheden en met beperkingen.
Deze middag is vooral een mooie opstap om nog heel veel te gaan experimenteren in de komende tijd!
we beginnen met de Masterclass om 11:30 uur . Na een korte introductie, ondersteund door wat van z’n eigen prachtige beelden, zal Henri van Vliet je meenemen het veld in.
Hier gaan we zelf aan de slag. Ook is er voldoende ruimte voor uitleg en meer verdieping. In plaats van een nabespreking bied ik de deelnemers de mogelijkheid aan enkele foto’s naar mij te mailen. Hierop zal ik reageren door opbouwende kritiek en feedback te geven.
Zelf meenemen: camera, opgeladen accu en natuurlijk een geheugenkaartje. Eventueel een opschrijfboekje. Hou er rekening mee dat we een klein stukje gaan wandelen en dat je misschien plat op de grond moet gaan liggen voor het maken van sommige foto’s

Lengte is 2,5 uur waarvan we een gedeelte gaan wandelen zorg voor stevige schoenen.

Foto’s links van de Das en de Herten zijn gemaakt op de Veluwe komen niet voor op landgoed Duynenwater.

Van kinds af aan heeft Henri van Vliet (1970) al veel belangstelling voor de natuur. Als twaalf jarig kereltje spendeert hij nagenoeg al z’n vrije tijd in de bossen, op zoek naar vogels en wilde dieren. En nu, enkele decennia later is deze passie voor de natuur een inspiratiebron voor zijn fotografie.
Met zijn onderscheidende foto’s valt Henri regelmatig in de prijzen. Zo werd hij onlangs verkozen tot LowlandPhotographer of the Year 2015/2016 en won hij ook prijzen bij onder meer NatureTalks en Fotowedstrijd.eu
Tijdens workshops, excursies en lezingen deelt hij zijn liefde voor de Veluwe graag met anderen. Zijn lezingen zijn doorgaans inspirerend, boeiend, eigenwijs en vermakelijk. Gegarneerd met prachtige beelden die in veel gevallen anders dan ander zijn.
Daarnaast is Henri de beheerder van enkele populaire vogelobservatiehutten op de Veluwe. Deze hutten zijn volledig ingericht voor het fotograferen van allerlei bosvogels.

www.facebook.com/VogelhutHoenderloo

Masterclass Natuurfotografie door Henri van Vliet
Masterclass Natuurfotografie door Henri van Vliet
Masterclass Natuurfotografie door Henri van Vliet
Masterclass Natuurfotografie door Henri van Vliet