Masterclass sportfotografie door Huub Keulers

Sportfotografie met het team van Huub Keulers

120 Minuten maximaal 15 deelnemers stand nr.03

Prijs is inclusief toegang tot de Fotofair 2021

Dag Tijd Prijs
Zaterdag 3 juli 10.15 – 12.15 € 69,-
Zondag 4 juli 10.15 – 12.15 € 69,-

Praktijkworkshop Sportfotografie

We herkennen allemaal wel het nare gevoel van mislukte foto’s. In de meeste gevallen zijn ze niet scherp of niet spannend genoeg. In deze fotoworkshop krijg je de kans, om onder begeleiding van sportfotograaf Huub Keulers en zijn vrouw Lorette Janssen, de kneepjes van het fotograferen van sporters te leren en te ervaren. Bij sportfotografie draait het vooral om het vastleggen van de actie, de beweging en de keuze van het beste standpunt. Hoe gaaf is het om door deze workshop, je foto’s naar een hoger niveau te kunnen tillen.

Je leert in deze fotoworkshop:

 • wat maakt een goede sportfoto;
 • welke camera instellingen kun je het beste gebruiken;
 • welke focusmethoden horen hierbij;
 • hoe maak je haarscherpe sportfoto’s of laat je juist beweging in je foto’s zien;
 • meer spanning in je foto’s brengen door doordachte keuze standpunt en beeldcompositie;
 • panning techniek met langere sluitertijden (meetrekken van je camera met de sporter);
 • de effecten van het gebruiken van een flitser tijdens sportfoto’s.

We starten met een half uur theorie waarin we, a.d.h.v. een aantal van onze foto’s, de belangrijkste aspecten bij het maken van geslaagde sportfoto’s uitleggen. Na dit theoriegedeelte gaan we de opgedane kennis in de praktijk brengen. Hiervoor lopen we naar een andere plek op het Fotofair terrein waar een aantal mountainbikers voor je aan het werk gaan. Onder onze begeleiding ga je leren hoe mooie en spannende sportfoto’s kunt maken. Gedurende de workshop is er volop gelegenheid om 1:1 vragen te stellen.

Nodig voor deelname:

 • Kennis van de effecten van sluitertijd, diafragma, ISO en het instellen daarvan op je camera.
 • Spiegelreflex of systeemcamera met een objectief van minimaal 200mm. Ben je in het bezit van een (zoom)lens met een bereik tussen de bv. 20 en 70mm neem die dan zeker ook mee. Er zal namelijk ook gelegenheid zijn om van dichtbij foto’s te maken.
 • Niet noodzakelijk maar wel heel handig is een flitser, indien je de effecten van een flitser in de sportfotografie wilt ervaren. Je kunt daardoor creatieve sportfoto’s maken. Ook bij fel zonlicht kan een flitser je sportfoto’s beter belichten. Ben je in het bezit van een Canon camera, heb je geen flitser maar wil je er toch een gebruiken, dan kun je er een in bruikleen krijgen.
 • Monopod is niet nodig maar wil je deze gebruiken neen hem dan gerust mee.
 • Opgeladen accu.
 • Leeg geheugenkaartje.

 

Je ontvangt vooraf

Enkele dagen voor aanvang van de workshop ontvang je een digitaal bestand met daarin informatie over de workshop en de sheets die we in het theoriegedeelte gaan behandelen.

Fotowedstrijd

Ook krijg je de gelegenheid om je mooiste foto in te sturen. De winnaar ontvangt een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Focus op Sportfotografie’, thuisbezorgd.

Wie zijn Huub Keulers en Lorette Janssen

Huub Keulers is fotograaf/opleider en auteur van de educatieve fotografieboeken ‘Focus op Sportfotografie’, ‘Visie op fotografie’ en ‘Focus op Straatfotografie. Met meer dan 15 jaar ervaring in de internationale sportfotografiewereld heeft hij sportevenementen als Diamond League Atletiek, Wereldbeker BMX, WK Tafeltennis, WK IJshockey, CHIO Aken en EK Hockey in beeld gebracht. Samen met zijn vrouw Lorette Janssen, heeft Huub een fotografie-/webdesignbedrijf en fotografeert o.a. voor een fotopersbureau en de Atletiekunie. Dit jaar is hun succesvolle boek ‘Visie op fotografie’ uitgebracht. Huub heeft ook samen met collega Marcel van der Looij, de educatieve fotografieboeken ‘Focus op Sportfotografie’ en ‘Focus op Straatfotografie’ geschreven. Hij heeft een achtergrond vanuit de opleidings- en communicatiewereld en weet dus goed hoe kennis en kunde over te dragen.