Masterclass sportfotografie door Huub Keulers maximaal 10 deelnemers

Sportfotografie met het team van Huub Keulers

120 Minuten maximaal 10 deelnemers stand nr.52

Prijs is inclusief toegangsticket Fotofair 2020

Zie hier onze speciale Covid pagina met meer informatie.

Dag Tijd Prijs
Zaterdag 26 september 10.00 – 12.00 € 69,-
Zaterdag 26 september 14.45 – 16.45 € 69,-
Zondag 27 september 10.00 – 12.00 € 69,-
Zondag 27 september 14.45 – 16.45 € 69,-

Praktijkworkshop Sport- en Actiefotografie

 

In deze workshop krijg je de kans om onder begeleiding van internationaal (sport)fotograaf Huub Keulers en zijn vrouw Lorette Janssen de kneepjes van het fotograferen van sporters te leren en te ervaren. Bij sportfotografie draait om het vastleggen van de actie, de beweging, de emotie en de keuze van het juiste moment. Sporters op hun piekmoment ‘vangen’ is waar het vaak om draait. Huub Keulers legt je, op een laagdrempelige en heldere manier uit, op welke manier je dit het beste kunt doen en waar je op moet letten bij het fotograferen van sporters.

 

Je leert onder andere:

– wat maakt een goede sportfoto;

– welke camera instellingen kun je gebruiken;

– welke focusmethoden je het beste kunt gebruiken;

– hoe maak je haarscherpe sportfoto’s;

– op welke manier laat je beweging in je foto’s zien;

– meer spanning in je foto’s brengen door keuze juiste standpunt en beeldcompositie;

– panning techniek met langere sluitertijden (meetrekken van je camera met de sporter);

– de effecten van het gebruiken van een flitser tijdens sportfoto’s (indien hier behoefte aan is)

 

We starten met een stukje theorie waarin we, a.d.h.v. een aantal van onze foto’s, de belangrijkste aspecten bij het maken van geslaagde sportfoto’s uitleggen. Na dit theoriegedeelte gaan we de opgedane kennis in de praktijk brengen. Hiervoor lopen we naar een andere plek op het Fotofair terrein waar twee Mountainbikers/BMX’ers voor je aan het werk zullen gaan. Onder onze begeleiding ga je leren en ervaren met welke camera instellingen en vanuit welk standpunt je de mooiste foto’s kunt maken. Na afloop van dit praktijk gedeelte zullen we kort e.e.a. bespreken. Uiteraard is er gedurende de workshop voldoende gelegenheid om je vragen te stellen en ervaringen te delen.

 

Wat heb je nodig voor deelname aan deze fotoworkshop:

  • Kennis hebben van de betekenis en effecten van sluitertijd, diafragma, iso en het instellen daarvan op je camera.
  • Spiegelreflex of systeemcamera met een objectief van minimaal 200mm. Ben je in het bezit van een (zoom)lens met een bereik tussen de 24 en 70mm neem die gerust mee. Er zal namelijk ook gelegenheid zijn om van dichtbij foto’s te maken (en kunnen evt. liefhebbers een flitser gebruiken)
  • Camera regenhoes indien het regent (maar daar gaan we niet vanuit)

 

Huub Keulers is fotograaf/opleider en auteur van educatieve fotografieboeken waaronder ‘Focus op Sportfotografie’. Met meer dan 15 jaar ervaring in de internationale sportfotografiewereld heeft hij sportevenementen als Diamond League Atletiek, Wereldbeker BMX, WK Tafeltennis, WK Ijshockey, CHIO Aken en EK Hockey in beeld gebracht. Hij heeft samen met zijn vrouw Lorette Janssen een fotografie- en webdesignbedrijf en fotografeert o.a. voor fotopersbureaus en een aantal sportbonden. Daarnaast schrijft hij artikelen voor Photofacts en Fotoclub.nl en verzorgen hij en zijn vrouw fotoworkshops voor alle niveaus en alle leeftijden. Huub heeft een achtergrond vanuit de opleidings- en communicatiewereld en weet dus als geen ander hoe kennis en kunde over te dragen. Zijn drijfveer is om actie en emotie op zijn hoogtepunt in een beeld te vangen op een manier dat de beelden anders dan standaard plaatje zijn.