Masterclass Scherpe Kinderportretten

Masterclass scherpe kinderportretten met Merel Bormans

120 Minuten maximaal 15 deelnemers

Verzamelen bij tent nr.11 de workshop word binnen en in de buitenlucht gegeven.

Prijs is inclusief toegang tot de Fotofair 2021

Inclusief gratis cursus t.w.v. € 189,00

Dag Tijd Prijs
Zaterdag 3juli 13.30 – 15.30 € 69,-
Zondag 4 juli 13.30 – 15.30 € 69,-

Onscherp foto’s! Ken je dat? Je wilt een leuke foto maken van jouw kind terwijl hij of zij aan het spelen is. Maar hoe je ook je best doet, het lukt niet helemaal. Frustrerend.

Eigenlijk wil je graag een foto maken die je uitvergroot aan de muur kan hangen. Als het je lukt om zo’n mooie foto te maken zorgt dat voor een herinnering, je denkt niet alleen terug naar dat moment maar je voelt het ook. Zo krachtig kunnen prachtige foto’s aan de muur zijn!

En ik ga je helpen om ook dat soort foto’s te kunnen maken!

Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om kinderen te fotograferen. Het aansturen van kinderen is al lastig maar daar gaan we ons met deze workshop niet mee bezig houden.

Tijdens deze workshop laten we de kinderen heerlijk in hun spel en bewegen we om ze heen zonder dat ze de fotografen al te veel door krijgen. Hierdoor voorkom je ook dat kinderen zich heel anders gaan gedragen door bijvoorbeeld expres gekke bekken te trekken of door zich te verstoppen.

Door kinderen helemaal op te laten gaan in hun spelwereld maken we juist mooie en spontane portretten.

Maar voor we gaan fotograferen neem ik je mee in het Focus framework. Het framework bestaat uit 3 stappen.

  1. Controleer jouw camera
  2. Regel de eenmalige instellingen
  3. Weet met welke instellingen je tijdens het fotograferen rekening moet houden

In het theorie gedeelte geef ik je naast de uitleg over het framework ook allerlei tips om de mooiste foto’s te maken van kinderen. Je kunt goed voorbereid aan de slag tijdens het theorie gedeelte.

Wanneer je deze Workshop/Masterclass boekt ontvang je daarbij toegang tot de cursus Nooit meer onscherpe foto’s ter waarde van € 189,00 zodat je na de workshop alles wat we hebben behandeld en meer nog op je gemakje kunt doorlezen.

  • Je eigen camera. Je kan met elke camera meedoen maar een camera met een A, Av, S, Tv en/of M-stand zijn ideaal om het beste resultaat te krijgen.
  • Neem de lenzen mee die je hebt. Of gebruik gewoon de lens die je bij je hebt.
  • Camera regenhoes of een paraplu indien het regent
  • Samen fotograferen

Over Merel Bormans:

Merel Bormans zelf actief als paarden- en hondenfotograaf, heeft Focus op jouw fotografie opgericht omdat ze van kinds af aan al met fotografie bezig is. Al jaren leest ze alles wat los en vast zit over fotografie. Vele boeken en tijdschriften werden verslonden, fora afgespeurd, internet onderzocht.

Vanuit een intrinsieke motivatie is Merel altijd al bezig om andere mensen te helpen met hun fotografie gerelateerde vragen. Het was daarom ook niet meer dan logisch dat **Focus op jouw fotografie** ontstond als platform voor fotografie cursussen waar nu al een schat aan informatie te vinden is en waar dagelijks nieuwe informatie aan toegevoegd wordt.

Daarnaast richtte Merel als eerste fotograaf een Telegramgroep op waar fotografie liefhebbers elkaar en Merel kunnen spreken over fotografie gerelateerde zaken. Door de leuke en informele sfeer leren mensen elkaar in deze groep kennen en worden er volop fotografievragen gesteld. Wil je meer weten of ook lid worden van de Telegramgroep? Bekijk dan deze blogpost  over de Telegram groep.