Dé weidse blik Panorama's fotograferen door Dave Zuuring

FotoVideoRetail - Sunwayfoto

Dé weidse blik – Panorama’s fotograferen door Dave Zuuring

60 Minuten alleen op zaterdag

Prijs is inclusief toegang tot de Fotofair 2020

Workshop is in een lezing vorm

Zie hier onze speciale Covid pagina met meer informatie.

Dag Tijd Prijs
Zaterdag 26 september 15.45 – 16.45 € 17,50

Een interactieve lezing over het ontdekken van panoramafotografie, door vallen en opstaan. Na tien jaar fotografie besloot Dave Zuuring (nldazuu fotografeert) om zijn fotografiekennis verder te ontwikkelen en uit te breiden. Ontwikkelen door meer tijd en energie in het vastleggen van weidse beelden te steken. Oftewel, het maken van acceptabele panorama’s. Een techniek die hij ooit even – staande in een waterbak – had geleerd van een mede-fotoclublid, en waar hij zich verder in verdiept had.
Tijdens deze interactieve lezing van een uur neemt Dave je mee door de reis die hij aflegde om zijn panoramafoto’s te durven delen met de buitenwereld. Want, zegt hij zelf: “We zijn er nog lang niet!” Dus in 2019 is hij na eerdere pogingen weer verder gegaan met deze techniek. Dave vertelt zijn verhaal, aan de hand van enkele foto’s, zijn belevingen erbij en hoe en waarmee hij nu panorama’s maakt. Maar hij gaat ook in op wat hij niet snapt en begrijpt aan panoramafotografie. Kortom, dit is geen standaard masterclass, presentatie of workshop met alleen maar halleluja- en spetterende foto’s. Maar een verhaal met een knipoog, humor en vooral gericht op kennis delen.
Dus niet alleen zijn verhaal staat centraal, maar ook dat van het publiek. Deelname betekent samen de kunst van panoramafotografie naar het volgende niveau tillen. Het wordt zeer op prijs gesteld om eigen panorama-beelden mee te nemen, zodat deze samen besproken kunnen worden.

Dave Zuuring

Dave Zuuring

Dave Zuuring begon zijn fotografie zoals zovelen door een camera en standaard zoomlens aan te schaffen om op kwalitatieve wijze zijn gezin vast te leggen. Maar al snel sloeg de vonk over en ontdekte hij het plezier in het buiten zijn, het vastleggen en maken van beelden en de belevenissen die dat met zich meebrengt. Het ultieme herbeleven en zijn RAW-beelden naar eigen smaak en inzicht omzetten, doet hij al sinds Lightroom versie 1 op de markt kwam.
De laatste jaren deelt hij zijn foto’s en kennis via zijn blogs bij CameraNU.nl en Fotoclub.nl en zijn columns op hét natuurfotografieplatform van Nederland, natuurfotografie.nl. Dave vertelt gepassioneerd en met aanstekelijk enthousiasme over zijn natuurfotografie, met liefde voor het cultuurlandschap en is hij ongekend enthousiast over fotograferen van heide, de herfst en vooral het stedelijk landschap. Dit laatste dan bij uitstek in het blauwe uur. En alles onder het motto van: ‘Make your memory today!’