Urban Furbex workshop in lezingvorm door Alice van Kempen

Urban Furbex workshop in lezingvorm

120 Minuten exclusief max 12 deelnemers Stand/tent nr.10

Prijs is inclusief toegang tot de Fotofair 2021

Voor deze workshop heb je geen camera nodig is in lezingvorm.

(inclusief gratis Urbex Boek T.W.V. € 15,00)

Dag Tijd Prijs
Zaterdag 3 juli 12.00 – 14.00 € 49,-
Zondag 4 juli 12.00 – 14.00 € 49,-

Tijdens deze workshop in een lezingvorm neemt Alice je mee op reis naar de mysterieuze donkere wereld van vervallen gebouwen en plaatsen, daar waar ze het spannende spel tussen licht en schaduw vastlegt. Plaatsen waar daglicht haar uiterste best doet om door te dringen, waar belichtingstijden van enkele seconden geen uitzondering zijn. Het is alsof je decennia en soms zelfs eeuwen teruggaat in de tijd. Het betreden van een verlaten gebouw geeft een bepaalde spanning, elke stap dieper in deze verborgen plek geeft je een gevoel van opwinding en soms zelfs angst. Je betreedt de wereld van het onbekende, een wereld van duisternis en schaduwen, afgebladderde verf en rottend hout. Er hangt een sterke geur van schimmel en vocht. Je hart slaat over als spinnenwebben plots langs je gezicht strelen.
Er is zoveel te zien en vast te leggen op deze verlaten plekken, de details zijn net zo belangrijk als het grote geheel.

• Wat zijn de belangrijkste uitdagingen?
• Hoe ga je te werk?
• Welke apparatuur gebruik je?
• Een hond als model, het verschil tussen urbex en furbex
• Hoe bedenk je zo’n uniek concept en hoe blijf je vernieuwen

Dit zijn slechts een paar onderwerpen die aan bod komen en dit alles uiteraard doorspekt met interessante, grappige en spannende verhalen over de avonturen die Alice samen met Claire heeft beleefd.

Voor deze workshop heb je geen camera nodig.

 

Gratis Boek Furbex A Dog's Life of Urban Exploration

 

Bij deelname aan deze Workshop/Lezing ontvangt u het gratis boek “Furbex A Dog’s Life of Urban Exploration” van Alice van Kempen met een winkelwaarde van € 15,-

Alice van Kempen is meer dan dertig jaar werkzaam als fotograaf, eerst in een allround fotowinkel, vervolgens in een fotostudio en sinds 1998 als zelfstandig fotograaf gespecialiseerd in het fotograferen van honden. Ze had het voorrecht om een aantal van de mooiste honden ter wereld te mogen fotograferen. Haar werk is wereldwijd gepubliceerd in magazines en boeken. Zo’n zes jaar geleden nam ze de beslissing om een andere weg in te slaan met haar fotografie. Meer avontuur, nieuwe uitdagingen. Ze begon verlaten plaatsen en gebouwen te verkennen en fotograferen, beter bekend als ‘Urbex’ of ‘Urban Exploring’. Toen ze op een dag haar Bull Terrier Claire meenam naar zo’n verlaten locatie en Claire een natuurtalent bleek te zijn was er een nieuwe tak van fotografie geboren. Furbex, urbex fotografie met een ‘furry’ twist. Claire poseert in verlaten boerderijen, huizen en paleizen, samen ontdekken ze overwoekerde internaten, vergeten ziekenhuizen, kerken en gevangenissen. Alice en Claire zijn samen in een groot avontuur beland en genieten van ieder moment. Van detective spelen om nieuwe locaties te vinden, de vreugde wanneer ze een nieuwe locatie vindt, nieuwe ideeën bedenken om te fotograferen, in tweedehandswinkels zoeken naar foto-props. Genieten van het op de locatie zijn, het verval, de geschiedenis, de natuur die de plaats overneemt en natuurlijk de fotografie zelf. En eindelijk thuis de foto’s bewerken om het hele avontuur opnieuw te beleven.

 

Van (honden)fotograaf die nooit een statief gebruikte, met camera op diafragma of sluitertijd voorkeuze en autofocus, die honden altijd buiten fotografeerde met een tele zoomlens – tot een conceptuele fotograaf die verlaten gebouwen als fotostudio gebruikt en alleen gebruik maakt van bestaand licht, groothoeklenzen en handmatige instellingen. Met dit nieuwe concept won ze inmiddels veel Internationale prijzen en awards waaronder o.a. de eerste prijs International Photography Award (IPA), 9th Julia Margaret Cameron Award: tweede in de categorie Portait Series, Reader’s Choice Award in de Smithsonian Photo Contest, Winner Public’s Prize Vincent van Gogh Awards, 3e plaats Foto Master 2019 en cat. winnaar CEWE Photo Awards

Urban Furbex - Alice Kempen
Urban Furbex - Alice van Kempen
Urban Furbex - Alice Kempen
Urban Furbex - Alice van Kempen
Urban Furbex - Alice Kempen
Urban Furbex - Alice van Kempen
Urban Furbex - Alice van Kempen
Urban Furbex - Alice van Kempen