Workshop honden portretfotografie door Team Huub Keulers Media

Workshop honden portretfotografie

90 Minuten Stand nr. 3 – 24 maximaal 20 deelnemers

Prijs is inclusief toegang tot de Fotofair 2021

Dag Tijd Prijs
Zaterdag 3 juli 15.30 – 17.00 € 59,-
Zondag 4 juli 15.30 – 17.00 € 59,-

Workshop ‘Hondenportretten’

Deze workshop staat geheel in het teken van het maken van prachtige hondenportretten. Honden zijn een belangrijk onderdeel van je familie. Dus hoe geweldig is het als je zelf ook unieke en professionele hondenfoto’s kunt maken. De prachtige honden van ‘Amazing Frisbeedogs’ fungeren speciaal voor jou als model. In deze fotoworkshop krijg je de kans, om onder begeleiding van fotografen Huub Keulers en zijn vrouw Lorette, de kneepjes van het maken van hondenportretten te leren en te ervaren.

Je krijgt allerlei tips en tricks om het beste uit jouw camera te halen en je beste foto’s te schieten. Je leert welke instellingen en technieken te gebruiken voor de scherpste foto’s. Maar je leert ook waar je op moet letten qua compositie/achtergrond en hoe jouw foto’s creatiever te maken en goed te belichten.

We verzamelen in de tent waar we starten met een stukje theorie. Hierin leggen we a.d.h.v. een aantal foto’s, de belangrijkste aspecten uit bij het maken van geslaagde hondenportretten. Na dit theoriegedeelte gaan we de opgedane kennis in de praktijk brengen en mooie foto’s schieten. Hiervoor lopen we naar een andere plek op het Fotofair terrein waar de honden van ‘Amazing Frisbeedogs’ voor je model staan/zitten/liggen. Onder onze begeleiding ga je leren hoe je mooie hondenportretten kunt maken. Gedurende de workshop is er volop gelegenheid om 1:1 vragen te stellen.

 • Benodigdheden voor de workshop
  Kennis van de effecten van sluitertijd, diafragma, ISO en het instellen daarvan;
  – Spiegelreflex- of systeemcamera met een objectief van minimaal 200mm;
  – Een kleedje of vuilniszak om op te liggen zodat jouw kleren niet vies worden;
  – Opgeladen accu;
  – Geformatteerd en leeg geheugenkaartje.
 • Je ontvangt vooraf

Enkele dagen voor aanvang van de workshop ontvang je van ons een PDF bestand met daarin informatie over de workshop en de sheets die we in het theoriegedeelte gaan behandelen.

 • Fotowedstrijd

Ook krijg je de gelegenheid om je mooiste hondenportret, gemaakt tijdens deze workshop, naar ons in te sturen. De winnaar van de mooiste foto ontvangt een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Visie op Fotografie’, thuisbezorgd.

 

Vooraf en aansluitend aan de workshop is het mogelijk enkele van onze fotografie boeken te kopen.

Wie zijn Huub Keulers en Lorette Janssen

Huub en zijn vrouw Lorette zijn gepassioneerde professionele (honden)fotografen uit Elsloo (Li). Ze verzorgen diverse fotoworkshops op allerlei niveau en voor alle leeftijden door het hele land, waaronder ook hondenfotografie. Daarnaast fotograferen ze o.a. voor fotopersbureaus en de Ned. Atletiekunie. Dit jaar is hun succesvolle boek ‘Visie op fotografie’ uitgebracht. Daarnaast heeft Huub samen met collega Marcel van der Looij, de educatieve fotografieboeken ‘Focus op Sportfotografie’ en ‘Focus op Straatfotografie’ geschreven. Huub heeft meer dan 15 jaar ervaring in de internationale sport- en actiefotografie. Hij heeft een achtergrond vanuit de opleidings- en communicatiewereld en weet dus goed hoe kennis en kunde over te dragen.