Portfolioshoot little people diverse humoristische settings

Portfolioshoot little people diverse humoristische settings

90 Minuten Stand nr. 14

De boekings prijs is eerst in 2024 dan vanaf 01-01-2025 met de BTW verhoging

Tussen de haakjes is de prijs vanaf 1 mei 2025.

Prijs is exclusief toegang tot de Fotofair 2025, je hebt ook een toegangsticket nodig.

Dag Tijd Prijs
Zaterdag 21 juni 10.00 – 11.30 € 69,00 – € 77,00 (€ 82,00)
Zondag   22 juni 10.00 – 11.30 € 69,00 – € 77,00 (€ 82,00)

Workshop macrofotografie met little people

Stap binnen in een betoverende wereld van kleine wonderen tijdens onze exclusieve macrofotografie workshop! 📷✨

Ontdek de kunst van het vastleggen van miniatuur momenten terwijl kleine figuurtjes in een humoristische setting tot leven komen voor je lens.

Duik in de fascinerende wereld van macrofotografie met onze unieke workshop “De Wereld van de Kleintjes”! Ontdek hoe je met oog voor detail miniatuur scenes tot leven brengt.

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met:

– Little People: Kleine miniatuurfiguurtjes in humoristische settings. Denk aan bouwvakkers die druiven tillen of fietsers op de rand van een kop koffie. Laat je creativiteit los en creëer hilarische miniwerelden!
– Reptielen en Insecten: Verken de schoonheid van kleine reptielen en insecten. Van glinsterende schubben tot delicate vleugels, we vangen ze in hun mooiste vorm in een natuurlijk decor.
– Magische vloeistoffen: Experimenteer met kleurrijke vloeistoffen in water en olie, waarbij we indrukwekkende patronen en texturen vastleggen die lijken op abstracte kunst.

Wat staat je te wachten:

– Werk met miniatuurfiguren die alledaagse en grappige situaties uitbeelden. Denk aan kleine mensen die bouwen, schilderen of zelfs een gigantisch insect proberen te temmen! Verlies jezelf in de charme van “Little People” – miniatuurfiguurtjes die een wereld van hilariteit en verbeelding ontketenen. Ze voeren allerlei komische handelingen uit die een glimlach op je gezicht toveren terwijl je ze vastlegt in verbluffend detail.
– Leer de geheimen van macrofotografie en ontwikkel vaardigheden om adembenemende close-ups te maken. Van de kleinste details tot expressieve emoties, ontdek hoe je de magie van het kleine kunt vastleggen met professionele technieken.
– Breng je foto’s tot leven met een vleugje humor! Ontdek creatieve composities en verhalen achter elke klik terwijl je de “Little People” in actie ziet. Leer hoe je een humoristische sfeer creëert die je foto’s onvergetelijk maakt.

Dit ga je doen:

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met diverse macrofotografie technieken.

Je begint met het fotograferen van grappige en creatieve scènes met miniatuurfiguren – kleine poppetjes die alledaagse en humoristische situaties uitbeelden.

Vervolgens richten we ons op het vastleggen van prachtige details van reptielen en insecten, waarbij je leert om scherp te stellen op hun unieke patronen en texturen.

Tot slot experimenteer je met vloeistoffen, waarbij we gekleurde olie en water gebruiken om abstracte kunstwerken te creëren in macrobeelden.

Wat ga je leren?

– Hoe je met miniaturen boeiende, verhalende foto’s kunt maken in een humoristische setting.
– De fijne kneepjes van macrofotografie, met speciale aandacht voor het fotograferen van kleine dieren zoals reptielen en insecten.
– Het effectief gebruik van kunstlicht om je macro-opnames te verbeteren.
– Welke lenzen en accessoires het beste werken voor verschillende macro-opnamen.
– Leer hoe je compositie, belichting en scherpstelling beheerst om de kleinste details in het groot te laten zien.

Voor wie is deze workshop geschikt?

Deze workshop is ideaal voor beginners én gevorderde fotografen die hun creativiteit willen ontwikkelen en nieuwe technieken willen ontdekken. Of je nu al ervaring hebt met macrofotografie of voor het eerst hiermee in aanraking komt, de begeleiders helpen je op jouw niveau. De workshop is ook perfect voor iedereen met een interesse in humoristische fotografie of experimentele fotografie.
Deze workshop biedt een unieke kans om je creativiteit te verkennen door te werken met onconventionele onderwerpen en het vastleggen van beelden die een verhaal vertellen. Sluit je aan bij gelijkgestemde fotografen en deel ervaringen, tips en trucs. Ontwikkel je vaardigheden te midden van een ondersteunende gemeenschap van enthousiaste deelnemers. Ben jij klaar om je fotografie skills naar een hoger niveau te tillen? Duik in de wereld van macro fotografie met onze unieke workshop, waar we je laten zien hoe je alledaagse voorwerpen transformeert tot verbazingwekkende kunstwerken. Deze workshop biedt een mix van humor, creativiteit en techniek die je nergens anders vindt.

Bij deze workshop wordt een statief eventueel aanbevolen.
Camera waarbij je de iso diafragma en sluitertijd manueel in kan stellen.
Standaard zoomlens in ordegrootte van 24-70mm FullFrame en een Telelens tot circa 200mm of/ook een macrolens.

Kijk voor het volledige programma op onze website fotounie.nl of op FotoUnie op Facebook. 

Hier vind je een volledig overzicht van alle masterclasses, workshops en alle andere leuke evenementen die door de FotoUnie georganiseerd worden.

Zie hier het volledige overzicht 2025 van alle workshops en masterclasses.

Fotounie is een facebook groep speciaal voor de Nederlandstalige fotografen en heeft als visie: de leukste , gezelligste beste en actiefste facebook groep van Nederland zijn. Dat willen zij bereiken door onderscheidende, unieke en grensverleggende activiteiten te ontplooien.
In 2015 is FotoUnie BV opgericht voor het geven van de workshops, cursussen en fotoshoots die door Ki ontwikkeld zijn. Langzamerhand zijn ook andere fotografen aangesloten die deze workshops kunnen geven naar de kwaliteitsmaatstaven die gesteld waren. Belangrijk vinden zij dat deelnemers plezier beleven aan de activiteiten, leren fotos te bewerken via photoshop een hoop mooie fotos mee naar huis nemen en werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Deelnemers aan de activiteiten kunnen ook na de workshop rekenen op steun en beantwoording van hun vragen.