Fotomomenten Fotofair 2021

Op het Fotofair terrein is ruim voldoende ruimte om de 1.5 meter toe te passen GUN & GEEF ELKAAR DE RUIMTE

TintypePortraits

Ik leg unieke, zilveren, halogenide [basis van zouten] portretten vast, op zowel aluminium- en of glasplaten. Wetplate fotografie was heel populair halverwege- en eind 19e eeuw.

Het was echter een lastig, gevaarlijk, duur en moeizaam procedé en het werd al snel ingehaald door andere, betere maar vooral betrouwbare, gezondere methode’s.
Vandaag de dag, in harmonie met de oude technieken komt deze Wetplate fotografie weer helemaal terug.

Ik maak gebruik van de oude methode’s en camera’s in combinatie met de nieuwste technieken. Hiermee kan ik portretten “vangen” en vereeuwigen in een prachtig oud ambacht.

Een uniek, handgemaakte, wetplate, waarin ik uw portret in echt zilver heb gevangen!
Mijn houten balg camera’s & objectieven, sommige meer dan 110 jaar oud, zijn met de hand gebouwd door ervaren ambachtslieden in kleine werkplaatsen.

Deze Fotofair vindt u Tintypeportraits in de stand van Calumet Photographic stand nr.55.

 

2021 Abacus Theater Wastelanders

In een grijs gebied tussen Beeldende kunst en Theater, maakt Abacus Theater mobiele visuele acts van uitzonderlijk hoog niveau. Spectaculaire creaties en kunstzinnige machines uit vreemde werelden en andere tijden.

Zij verschijnen op festivals en evenementen. Een wonderlijke mix van techniek en verbeelding.

Tijdens Fotofair 2021 komen zij met 4 machines de Wastelanders. zij rijden 4 x per dag over het terrein. Tussen de rijtijden staan zij opgesteld voor het maken van foto’s.

Hieronder de slideshow van het Abacus theater  klik op de foto om volledig beeld te krijgen

Steampunkers 2021

De Fotofair presenteert een groots Steampunkers kampement, waar vele steampunkers aanwezig zijn met hun mooiste creaties. Dit fotomoment mag je niet missen.

Onze Steampunkers zijn onze jaarlijks terugkerende fotomoment, zij staan graag model voor jouw hebben de mooiste creatieve outfits aan. Zij hebben hun eigen kampement met mooie voertuigen en lopen dagelijks over her gehele terrein.

Hieronder de slideshow van de steampunkers klik op de foto om volledig beeld te krijgen

Mermaids of the North Sea

De Fotofair presenteert Mermaids of the North Sea zij zijn aanwezig met hun mooiste creaties. Dit fotomoment mag je niet missen.

Zij zijn te vinden op het Fotofair modellen strand hier zijn ze elk 1 uur aanwezig

Hieronder de slideshow van de zeemeerminnen klik op de foto om volledig beeld te krijgen

Fotomodellen 2021

Tijdens de Fotofair 2021 zullen er weer vele modellen rondlopen of poseren op de daarvoor ingerichten buiten studio’s.

Zij staan verspreid over het gehele terrein, of ze liggen bij de beachclub op het strand.

Vraag gerust aan hun of ze voor je willen poseren dat zullen graag voor je doen dus neem je camera mee.

Hieronder de slideshow van de modellen klik op de foto om volledig beeld te krijgen

Mystic Fire 2021

Mystic Fire zorgt in samenwerking met CCC.FotoUnie voor een mooi sfeervol middeleeuws tafereel, bestaande uit een kampement.

Vuurartiesten laten verschillende spectaculaire acts zien, waaronder het vuurspuwen, vuur-eten en flow art. Ook lopen er diverse kostuum modellen rond die zich graag laten fotograferen tijdens de fotomomenten.
Een extra unieke toevoeging is dat er tijdens deze FotoFair er 1ontwerper bij Mystic Fire bezig zal zijn met creëren van een chainmail harnas.

Hieronder de slideshow van Mystic Fire klik op de foto om volledig beeld te krijgen

Military Bevrijdende Vleugels

Ga terug naar de tijd van de bevrijding: Ronkende motoren van gevechtsvliegtuigen, heldhaftige piloten en Amerikaanse parachutisten.

Bevrijdende Vleugels vertelt het heftige verhaal van – onder meer – de bevrijding van Zuid-Nederland aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het museum Bevrijdende Vleugels ligt op het terrein (Best) in het gebied waar op 17 september 1944 luchtlandingen plaatsvonden tijdens de Operatie Market Garden. Deze operatie luidde de bevrijding van Zuid-Nederland in. In de verschillende hallen worden de bezetting, de onderdrukking en de uiteindelijke bevrijding, uitvoerig belicht.

Bevrijdende Vleugels heeft een bijzondere collectie inclusief rupsvoertuigen, vliegtuigen, diorama’s, foto’s en wapentuig dat daadwerkelijk is gebruikt tijdens Operatie Market Garden.

Zie de zeldzame voertuigen van het museum op de Fotofair