title
 

Hoe maak je de perfecte Fine-art architectuurfoto met behulp van CPL, ND en GND filters? Door NiSi en ZEISS ambassadeur Martijn Kort.

VOL € 15,00 – Zondag 14:15 stand nr.1

Bij deze workshop/lezing krijg je een gratis Fotofair toegangsticket en een cadeaubon van € 10,00 van Transcontinenta

Voor Martijn Kort is het creëren van een bijzondere sfeer en het isoleren van het onderwerp, door het gebruik van lange belichtingstechnieken, de belangrijkste focus in zijn fotografie. Dit stelt hem in staat om een diepte en aanwezigheid in de foto te maken die anders onmogelijk zou zijn. Het stelt hem in staat om opnamen te creëren die gebaseerd zijn op zijn innerlijke visie. Hierdoor legt hij de scène niet vast zoals ze is, maar legt hij het vast door zijn eigen interpretatie. Hierdoor kijk je met een ander oog naar de omgeving dan je normaal zou doen. Op die manier kan hij zich richten op het spel van licht en schaduw, die hij vervolgens gebruikt om het gebouw of stedelijk detail vorm te geven. Ongeveer 6 jaar geleden werd hij verliefd op deze stijl van fotograferen, waardoor hij ruimschoots de tijd heeft gehad om deze techniek aan te passen aan zijn visie en expressie. Door zijn beroep als piloot voor een luchtvaartmaatschappij, is hij in de gelukkige positie om architectuurfoto’s op de mooiste locaties in de wereld te maken.

Omdat Martijn Kort perfectie nastreeft in zijn opnamen, neemt hij alleen met het allerbeste genoegen. Zo is hij al jaren ZEISS ambassadeur en gebruikt hij voor het tot stand komen van zijn bijzondere foto’s de professionele vierkante filters van het merk NiSi. Als NiSi ambassadeur werkt hij regelmatig mee aan het testen van nieuwe NiSi filters een houders en heeft hij ook meegewerkt met het samenstellen van de twee NiSi Benelux filtersets. Martijn werkt alleen maar met de NiSi filters op zijn ZEISS objectieven, omdat alleen deze de hoge beeldkwaliteit en kleurechtheid van de ZEISS Batis en Milvus objectieven behouden.

Tijdens zijn lezing laat Martijn je kennismaken met de wereld van de architectuurfotografie. Wat zijn de basis zaken waar je op moet letten bij het maken van een goede architectuurfoto? Wanneer gebruik je welk objectief? Wanneer gebruik je een NiSi CPL, ND en of GND filter? En hoe gebruik je dat dan qua camera instellingen? En tot slot hoe weet je wanneer het licht op je fotolocatie precies zo is als jij dat wilt?

VOL  € 15,00 – Zondag 14:15 stand nr.1

 

Ontvang een Transcontinenta kortingsbon t.w.v € 10,00

Na afloop van de lezing ontvangt iedere deelnemer een Transcontinenta kortingsbon die € 10,00 korting geeft bij aankoop van NiSi filters en/of een ZEISS objectief. Deze kortingsbon is alléén geldig op de Fotofair bij aankoop bij Kamera-Express en is dus niet te gebruiken bij andere (online) aanbieders.

Bij deze workshop heb je een Fotofair toegangsticket nodig, deze kun na je bestelling gratis aan vragen bij Transcontinenta. (marketing@transcontinenta.nl)

Als je de e-mail verstuurd vermeld bij Onderwerp; Fotofair toegangsticket. Vermeld je NAW gegevens, besteldatum en ordernummer, dan krijg je van hun de toegangsticket(‘s) toegestuurd via de e-mail.

Translate »