Masterclass Authentieke Bruidsfotografie - Azcona Foto

Authentieke Bruidsfotografie door Azcona Fotografie

120 Minuten – exclusief voor maar 15 deelnemers stand nr. 60-62

Prijs is exclusief toegang tot de Fotofair 2024, je hebt ook een toegangsticket nodig.

Dag Tijd Prijs
Zaterdag 1 juni 10.00 – 12.00 € 74,00
Zaterdag 1 juni 15.00 – 17.00 € 74,00
Zondag 2 juni 10.00 – 12.00 € 74,00
Zondag 2 juni 15.00 – 17.00 € 74,00

Masterclass Authentieke bruidsfotografie: meer dan alleen poseren

Methode voor betekenisvolle bruidsfoto’s

 

Interactieve masterclass door twee award winning bruidsfotografen Edward & Elke.

Bruidsfotografie draait om meer dan alleen het klikken op het juiste moment; het vereist daadwerkelijke sturing en regie tijdens de shoot.

Als fotograaf neem je niet alleen de leiding over het beeld, de compositie en de sfeer, maar zorg je er ook voor dat het bruidspaar zich op hun gemak voelt.

Hoe leg je het bruidspaar op een natuurlijke en authentieke manier vast, zodat ze volledig zichzelf zijn?

Het gaat om de kunst van het sturen en regisseren zonder de spontaniteit te verliezen.

Dit zorgt ervoor dat elk shot niet alleen prachtig en goed geregisseerd is, maar ook een echte weerspiegeling vormt van het paar en hun unieke band.

 

Naast deze masterclass organiseert Azcona Fotografie op dezelfde dag een lezing over Storytelling bruidsfotografie

Wat je in deze masterclass ontdekt

In deze workshop ontdek je technieken die je foto’s zullen transformeren, waardoor ze ver boven het gemiddelde uitsteken. Je leert niet alleen om opvallende beelden te maken, maar ook om verhalen te vertellen die resoneren.

Een echt bruidspaar zal model staan tijdens deze sessie. Je ontdekt vijf praktische methoden om het paar op een ontspannen manier aan te sturen, zodat hun natuurlijke chemie en emoties door je lens worden gevangen. Hoe zorg je ervoor dat je beelden creëert die niet alleen technisch perfect zijn, maar ook diep persoonlijk en betekenisvol?

Verder ontdek je vijf creatieve concepten die elke fotolocatie – hoe alledaags ook – omtoveren tot een waanzinnige setting, waar de pure schoonheid en sfeer vanaf spat.

Daarnaast duiken we in de kunst van licht en schaduw. Hoe breng je met natuurlijk licht diepte, drama en dynamiek in je foto’s? Je gaat aan de slag met 3 concepten die je overal kunt toepassen.

In een markt die overspoeld wordt met getalenteerde fotografen, is het essentieel om je te onderscheiden. Door deel te nemen aan deze workshop, zul je niet alleen leren hoe je onvergetelijke beelden vastlegt, maar ook hoe je diepgaande verhalen vertelt die een blijvende indruk achterlaten. Je zult je klanten voorzien van meer dan alleen foto’s; je biedt ze momenten die ze voor altijd zullen koesteren.

Wat je voor deze masterclass mee moet nemen

Om mee te kunnen doen, heb je een spiegelreflexcamera of systeemcamera nodig. Wat betreft de lens is 24-70 / 24-105 mm een prima uitgangspunt.

Voor het gedeelte buiten is een lens met een langere brandpuntsafstand (70-200 mm) zeker aan te raden, maar geen must.

Het is aan te bevelen dat je zelfstandig handmatig diafragma, sluitertijd en ISO op je camera kunt instellen.

Natuurlijk kun je tijdens de masterclass aantekeningen maken, neem daarvoor je favoriete analoge of digitale notitieboek mee.

Enige kennis van de camera-instellingen is gewenst.

Maximaal 15 deelnemers
 

Naast deze masterclass organiseert Azcona Fotografie op dezelfde dag een lezing over journalistieke bruidsfotografie.

Over Azcona Fotografie

Azcona Fotografie wordt gevormd door het echtpaar Edward & Elke, 10 jaar getrouwd en de trotse ouders van een 8-jarige dochter.

Hun liefde voor fotografie begon al in het analoge tijdperk, en in de loop der jaren transformeerden zij hun passie in een bloeiende carrière.

Sinds 2016 vormen ze een duo in bruidsfotografie. Hun werken hebben internationale erkenning gekregen, met vermeldingen in verschillende nationale en internationale fotowedstrijden.

Ze behoorden tot de top 5 bruidsfotografen van Europa in 2020 en de top 10 van Nederland in 2022.

Wat hun werk uniek maakt, is hun samenwerking. Ze vullen elkaar perfect aan en benutten elkaars sterke kanten om het optimale uit elke bruidsreportage te halen.

De foto’s die ze maken, zijn een combinatie van kleurrijke, artistieke shots waarin het bruidspaar en de trouwlocatie harmonieus samenkomen, gemengd met emotionele momenten en levendige feestelijke beelden.

Deze foto’s leggen alle speciale momenten van een bruiloft vast en worden door de bruidsparen als kostbare herinneringen bewaard.

Zie hier het volledige overzicht van 2024