Nikon

Ik ben Nikon. Ik help fotografen groot en klein, professioneel en hobbyist al meer dan 60 jaar om de foto’s te maken die hun verhalen vertellen. Verhalen waarin fotograaf en onderwerp zichzelf en hun realiteit ontstijgen.

Met innovatieve camera’s, lenzen en accessoires die met intuïtieve bediening zonder kunstgrepen altijd fantastisch resultaat leveren. Met Nikon wordt het onbereikbare bereikbaar en vertel je een nieuw verhaal.

Nikon Corporation is een Japanse producent, opgericht in 1917, van optische en elektronische apparatuur. Vandaag de dag is het bedrijf de wereldwijde marktleider in digitale en precisie optica. Bij de consument is Nikon vooral bekend van het maken van fotocamera’s. Met zijn bekroonde assortiment,digitale SLR camera’s voor beginner en professionals, verwisselbare NIKKOR-objectieven, de COOLPIX-serie en de Nikon 1, verhoogt Nikon regelmatig de standaard in product design en prestaties. Met meer dan 100 jaar van technische expertise, is het geen wonder dat Nikon de eerste keuze is voor fotografen over de hele wereld.

Nikon kwaliteit is al jaren niet meer enkel en alleen toegankelijk voor de professional. De COOLPIX camera’s zijn inmiddels een begrip op het gebied van compactcamera’s en met de Nikon 1 slaat ook Nikon een nieuwe weg in met deze digitale systeemcamera’s. In Nederland was er altijd al veel belangstelling voor de spiegelreflexen van Nikon. Door de oprichting van Nikon Nederland, hebben de compactcamera’s en systeemcamera’s ook meer aandacht gekregen. Dankzij de I AM Nikon campagne heeft Nikon ook het grote publiek bereikt. De internationale campagne laat zien dat Nikon er voor je kan zijn op alle mooie, ontroerende, spannende, belangrijke momenten in je leven.

Nikon is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste en bekendste camera-merk in Nederland, mede gedragen door de bekende ´I AM´ TV campagnes met o.a. Robbie Williams, Jamie Oliver en Guus Meeuwis. Nikon lanceerde begin november de I AM DIFFERENT campagne waarin Nikon ambassadeurs als Clark Little, Kirsty Mitchell, maar ook bijvoorbeeld Raymond Rutting en Sacha de Boer anderen weten te inspireren en uit te dagen om alles uit zichzelf en fotografie te halen.