Masterclass natuurfotografie van kiekje naar foto

Masterclass natuurfotografie met Henri van Vliet

150 Minuten Stand nr. 73 – 74 naast de info tent

Exclusief maar maximaal 10 deelnemers

De prijs tussen de haakjes is de prijs vanaf 1 mei.

Prijs is exclusief toegang tot de Fotofair, je hebt ook een toegangsticket nodig.

Dag Tijd Prijs
Zaterdag 1 juni 10.30 – 12.30 € 59,00 (€ 64,00)
Zaterdag 1 juni 14.00 – 16.00 € 59,00 (€ 64,00)
Zondag 2 juni 10.30 – 12.30 € 59,00 (€ 64,00)
Zondag 2 juni 14.00 – 16.00 € 59,00 (€ 64,00)

Masterclass natuurfotografie van kiekje tot foto

Door fotograaf Henri van Vliet

Van Kiekje naar Foto 120 minuten

Ga op pad met één van de bekendste fotografen van ons land.
Henri van Vliet heeft een frisse kijk op fotografie. Hij is niet bang om te experimenteren en vaak ligt de nadruk op creativiteit. Onderscheidend, anders dan anders, soms abstract, soms verhalend. Maar zeker beelden met een visie.

 

Met zijn foto’s valt hij regelmatig in de prijzen. Zo won hij al prijzen bij onder meer Glanzlichter en NatureTalks , en mag hij mocht zich zowel in 2015 als in 2023 Lowlands Photographer of the Year noemen.

 

Van een workshop/masterclass door professioneel fotograaf Henri van Vliet mag je dan ook verwachten dat je veel indrukken op zal doen. Op een eigen onnavolgbare manier zal hij veel geheimen rond natuurfotografie met je delen. Zijn aanstekende enthousiasme en informele duidelijke manier van communiceren zal ongetwijfeld zorgen voor een fijne ongedwongen sfeer.

 

Henri zal je gedurende deze masterclass de fijne kneepjes van het fotograferen proberen bij te brengen. Doorspekt met humor zal hij je bewust maken van je eigen fotografie en je flink inspireren. Fotograferen met een visie. Geen kiekjes, maar foto’s!

 

Vragen als: Hoe leg ik het juiste gevoel in mijn foto’s, hoe krijg ik een bepaalde sfeer, hoe vertel ik een verhaal? Hoe kan ik beter/mooier/onderscheidend fotograferen? Hoe word ik een betere fotograaf? Waar begin ik? Zullen zeker worden behandeld.

 

De vele tips van Henri helpen je om met een frisse blik naar fotografie te kijken, te experimenteren, te spelen, met mogelijkheden en met beperkingen.

 

Wat neem je mee:
Zelf meenemen: camera, lenzen, een licht statief, opgeladen accu en natuurlijk een geheugenkaartje. Eventueel een opschrijfboekje.
Hou er rekening mee dat we een stukje gaan wandelen en dat je misschien plat op de grond moet gaan liggen voor het maken van sommige foto’s.
Daarnaast weet je de basisinstellingen te vinden op je camera zoals diafragma, sluitertijd en ISO-waarde en hoe je deze kunt instellen op de camera.

Over Henri van vliet

Van kinds af aan heeft Henri van Vliet (1970) al veel belangstelling voor de natuur. Als twaalf jarig kereltje spendeert hij nagenoeg al z’n vrije tijd in de bossen, op zoek naar vogels en wilde dieren.  

En nu, enkele decennia later is deze passie voor de natuur een inspiratiebron voor zijn fotografie.

Tijdens workshops, excursies en lezingen deelt hij zijn liefde voor de Veluwe graag met anderen.    

Zijn lezingen zijn doorgaans inspirerend, boeiend, eigenwijs en vermakelijk.

Gegarneerd met prachtige beelden die in veel gevallen anders dan ander zijn.

Daarnaast is Henri de beheerder van enkele populaire vogelobservatiehutten op de Veluwe.

Deze hutten zijn volledig ingericht voor het fotograferen van allerlei bosvogels.

Zie hier het volledige overzicht van alle workshops